E-Boda vrea să-ţi transforme televizorul într-unul inteligent cu Full Stream pentru Android, iPhone, iPad şi PC

E-Boda vrea să-ţi transforme televizorul într-unul inteligent cu Full Stream pentru Android, iPhone, iPad şi PC

Dispozitivele se conectează la televizor şi transmit conţinutul de pe telefon, tabletă sau laptop

E-Boda a lansat astăzi un dispozitiv de streaming de pe terminalele mobile pe televizor. Free Stream funcţionează pe toate platformele - iOS, Android sau Windows.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dispozitivul lansat de E-Boda funcţioneză de pe tablete şi telefoane Android, de pe device-uri cu iOS, dar şi de pe laptopuri şi PC-uri cu Windows. Ce e? E un dongle extins, care se conectează la mufa HDMI a televizorului şi comunică direct cu telefoanele, tabletele şi calculatoarele. Putem trimite conţinutul de la aproximativ 5-6 metri spre televizor.

Spre deosebire de alte dongle-uri, cel de la E-Boda, care funcţionează pe tehnologia EZCast. Este compatibil cu Android 4.0 sau mai nou, iOS 6 sau mai nou, Mac 10.7 şi Windows XP, 7 sau Windows 8. Ca specificaţii tehnice, are o memorie internă de 128 de RAM şi o capacitate de stocare de 128 de MB (deşi aceasta este doar de formă, neavând nevoie de ea).

FreeStream funcţionează pe tehnologia EZCast, care se aseamănă foarte mult cu Google Chromecast. În primul rând, e puţin mai extins decât Miracast, care e prezent pe alte dongle-uri şi care face doar mirroring, adică pune pe ecranele televizoarelor exact imaginea de pe telefon. EZCast permite utilizatorilor să preia şi apeluri în timp real, iar pe ecranul televizorului va rămâne filmul sau playlistul muzical.

Preţul dispozitivului este de 199 de lei. Va fi disponibil pe piaţă în următoarele 2-3 săptămâni, potrivit site-ului e-boda.ro urmând a fi livrat de pe 28 aprilie.

Aplicaţia EZCast pe Android poate fi descărcată aici.

Pentru iPhone şi iPad, linkul de download este aici.

Pentru calculatoarele cu Windows - linkul de download.

Piaţa de tablete din România

În ultimii doi estimările de creştere au fost corecte. În 2012 piaţa s-a terminat la 200.000 de unităţi. În 2013 a fost scenariul cel mai optimist şi piaţa s-a dus la 550.000 de unităţi, potrivit datelor prezentate de directorul E-Boda, Alexandru Bădoiu. Pentru 2014 vorbim de o piaţă de 800.000.

Piaţa de smartphone-uri în România

În 2012 au fost 750.000 de unităţi, iar în 2013 au fost 1,5 milioane de unităţi. Pentru 2014, Alexandru Bădoiu crede că vor fi mult peste 2 milioane de telefoane. 55% din telefoane au fost smart. “Sunt 2 milioane de telefoane, 800.000 de tablete, mai sunt şi laptopurile. Sunt peste 3 milioane de produse digitale în România”, a mai spus şeful E-Boda.
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările