Un senator acuză măsuri de anti-promovare turistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zalăul văzut de sus FOTO Ştefan Nagy
Zalăul văzut de sus FOTO Ştefan Nagy

Senatorul sălăjean Gheorghe Pop acuză că, printr-un ordin al Ministerului Transporturilor, se îngrădeşte nepermis de mult zborul cu aparatele fără pilot, folosite în special la filmări aeriene.

Ordinul nr.8/2014 – spune senatorul -  este o „măsură anti-promovare turistică”, întrucât filmările realizate din aer la diverse obiective turistice (cum ar fi, în Sălaj, Grădina Zmeilor ori castrul roman de la Porolissum) au făcut zeci de mii de vizualizări în spaţiul online şi au contribuit, astfel, substanţial la promovarea acestor obiective. "Ordinul la care se face referire interzice practic zborul cu aparaturi de filmat şi transmisie de date, iar zborul dronelor este permis numai cu autorizaţie din partea Autorităţii Aeronautice Civile şi numai pe câmp. Or, atracţiile turistice nu se gîsesc numai pe dealuri şi câmpuri. Există cetăţi, castele, conace, biserici monument situate în mijlocul localităţilor şi care, filmate cu sprijinul dronelor, pot fi promovate mult mai bine", explică senatorul situaţia de fapt.

Reprezentanţii MT au răspuns interpelării apreciind că, de fapt, ordinul nu interzice filmările, doar le limitează, din motive de siguranţă, la anumite „zone segregate”. Mai mult, oficialii spun că se lucrează la „relaxarea” legislaţiei în domeniu.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite