Un elev din Zalău, marele câştigător al competiţiei „Electrotehniada“. Care este lucrarea ce i-a adus premiul I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Petriş, alături de profesoara lui FOTO Facebook.com/Tudoricescu Radita
Alexandru Petriş, alături de profesoara lui FOTO Facebook.com/Tudoricescu Radita

Concursul aflat la cea de-a VIII-a ediţie a fost organizat de către Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, la finele săptămânii trecute.

Elevi de la mai multe licee din Transilvania, pasionaţi de domeniul ingineriei electrice şi energetice, s-au întrecut vineri, 7 aprilie, în cadrul unei noi ediţii a concursului "Electrotehniada - Creativitate în ştiinţă şi tehnologii", organizat în cadrul „Zilelor Facultăţii de Inginerie Electrică” la Cluj-Napoca.

Cu acest prilej, concurenţii au avut de proiectat şi de elaborat practic într-un mod creativ un produs pentru secţiunea „Creativitate în ingineria electrică sau energetic” (dispozitive experimentale, demonstratoare, materiale destinate lucrărilor de laborator etc.) Juriul format din profesori universitari au evaluat modul de prezentare a obiectivelor şi gradul de îndeplinire a acestora, înţelegerea şi explicarea fenomenelor şi proceselor studiate, precum şi gradul de originalitate al proiectului.

Cea mai apreciată lucrare a fost cea a lui Alexandru Petriş, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" Zalău, care a fost răsplătit cu premiul I pentru macheta "Utilizarea freonului de la o instalaţie de frig pentru răcirea şi încălzirea apei". Elevul zălăuan a fost coordonat de profesorul inginer Rădiţa Tudoricescu.
"Electrotehniada - Creativitate în ştiinţă şi tehnologii" are ca scop dezvoltarea creativităţii tehnice şi a simţului ingineresc al actualilor elevi şi a potenţialilor viitori ingineri de profil electric sau energetic. Participanţii au fost stimulaţi în a găsi idei tehnice pe care să le realizeze şi practic. Concursul a fost şi o ocazie bună pentru a se exersa sistematizarea şi prezentarea activităţii echipelor înscrise la concurs.

Ocupanţii locurilor 1, 2 şi 3, după ce vor absolvi liceul cu diplomă de bacalaureat (minim nota 8) sau cu o diplomă echivalentă cu aceasta, se vor putea înscrie la Facultatea de Inginerie Electrică şi vor fi admişi fără concurs.

Vă mai recomandăm:

Elev medaliat cu bronz la Concursul internaţional al Centrelor de Excelenţă

Rezultatele Concursului "Grigore Moisil" 2017. Cine sunt elevii care excelează la informatică şi matematică

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite