Licitaţie pentru înregistrarea imobilelor în sistemul de cadastru şi carte funciară. Şapte comune din Sălaj incluse în listă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul vizează 149 de UAT-uri din ţară FOTO Arhivă
Proiectul vizează 149 de UAT-uri din ţară FOTO Arhivă

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a iniţiat două proceduri de licitaţie pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 149 de unităţi administrativ-teritoriale. Printre acestea se numără şi şapte comune din judeţul Sălaj.

Şapte comune sălăjene au fost cuprinse în lista celor 149 de unităţi administrativ-teritoriale din ţară pentru care Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a iniţiat proceduri de licitaţie în vederea achiziţionării serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor. Este vorba despre Ileanda, Gîlgău, Zimbor, Năpradea, Românaşi, Sînmihaiu Almaşului şi Lozna.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, finanţarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional - Proiectul major privind „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”. Achiziţiile se desfăşoară pe loturi, astfel: şapte unităţi administrativ-teritoriale împărţite în patru loturi cu o suprafaţă totală estimată de aproape 137.000 de hectare, şi 142 de unităţi administrativ-teritoriale împărţite în 142 de loturi cu o suprafaţă totală de 1,1 milioane de hectare.

Cele două proceduri vor fi finalizate cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală a contractelor depăşeşte 164 milioane de lei.

Proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5,7 milioane de hectare din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României.

"Selectarea  UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate", se mai arată în comunicatul de presă.

Vă mai recomandăm:

Judeţul care elimină birocraţia din administraţie, cu ajutorul banilor europeni. „Vrem să simplificăm, să fim mai operativi“

Bani pentru lucrările de cadastru general. Lista primăriilor din Sălaj care au solicitat finanţare

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite