Curba de pe Kossuth a "lovit" din nou în casa inspectorului şcolar general. Primarul promite că rezolvă problema

0
Publicat:
Ultima actualizare:
3.000 de litri de lapte s-au revărsat în curtea şi în casa inspectorului general
3.000 de litri de lapte s-au revărsat în curtea şi în casa inspectorului general

La numai câteva luni de la accidentul în care un camion plin cu şpan s-a răsturnat în curba de pe strada Kossuth tocmai în curtea inspectorului şcolar general, un alt incident asemănător a avut loc ieri în acelaşi loc. Dată fiind frecvenţa cu care au loc acolo astfel de accidente, primarul Radu Căpîlnaşiu promite că vor fi luate măsuri.

"Putea fi motorină!"

După tiruri încărcate cu fier vechi, porumb, şpan şi alte matreriale, care s-au "descărcat" forţat în ultimii ani în curtea inspectorului şcolar general Ioan Abrudan, ieri a venit rândul unei cisterne încărcate cu lapte să se răstoarne în curba din imediata apropiere a casei în care locuieşte acesta şi să-i inunde cu lichidul - preţios, dar în acelaşi timp extrem de urât mirositor după o vreme - parterul şi beciul clădirii.

image

Evenimentul a avut loc ieri după-amiază, când aproximativ 3.000 de litri de lapte, ce era adus, se pare, din Ungaria, cu o cisternă aparţinând unei firme din Bihor, s-a revărsat în curtea şi în casa lui Ioan Abrudan. "Putea fi motorină sau altă substanţă toxică sau inflamabilă", ne-a declarat Ioan Abrudan, povestind că în momentul producerii accidentului fiica sa, Antonia, se afla în casă şi s-a speriat foarte tare mai ales pentru că nu şi-a dat seama în primele momente că este vorba despre lapte. "Putea fi orice. O substanţă nocivă. Ceva inflamabil", explică el.

Camion răsturnat pe gardul inspectorului şcolar general Ioan Abrudan

Abrudan spune că de vină pentru frecventele accidente care se petrec în zonă şi care îi afectează, invariabil, proprietatea (în special gardul şi poarta, dărâmate de fiecare dată), de vină ar înclinaţia curbei în apropierea căreia este situată locuinţa sa. De altfel, într-un articol publicat de ADS Zalău anul trecut, la scurt timp după producerea accidentului precedent, reprezentanţii Poliţiei Rutiere admit că înclinaţia curbei respective este greşită şi că acestea este una dintre principalele cauze ale producerii acestor accidente.

Citeşte mai mult aici: Curba care „proiectează” maşinile direct în case

Contactat de noi, primarul Radu Căpîlnaşiu spune că, de fapt, cauza principală ar fi viteza cu care maşinile de mare tonaj intră în această curbă dar promite că va fi corectată în cât mai scurt timp şi înclinaţia curbei respective. "Imediat ce timpul de va permite, vom începe lucrările de corectare a înclinaţiei. Avem deja un proiect în acest sens. Dar nu cred că asta va rezolva sută la sută problema. Cu cât vom face mai accesibil drumul respectiv, cu atât se va circula cu viteză mai mare pe acolo", crede edilul, care spune că astfel de evenimente nu ar mai avea loc dacă şoferii ar respecta limita de viteză instituită acolo, de 30 de kilometri pe oră.

"O să trimit pozele pachet la Ministerul Apărării!"

Incidentul de ieri readuce în discuţie şi problema şoselei de centură al Zalăului. Dacă cel de-al doilea tronson al şoselei, a cărei construire este blocată de ani de zile de Ministerul Apărării, ar fi funcţional, maşinile de mare tonaj nu ar mai trece pe strada Kossuth şi, astfel, nu ar mai exista nici accidente de genul celui petrecut ieri. "Nu numai tir-urile care se răstoarnă pun probleme acolo. Avem nenumărate plângeri de la cetăţeni că le crapă casele de la maşinile mari care gonesc pe acolo. Noi am făcut poze, inclusiv de la accidentul de ieri şi o să le trimit pachet celor de la Ministerul Apărării. Să se convingă şi ei că realizarea centurii nu este un moft", ne-a declarat Căpîlnaşiu.

image

Reamintim că cel de-al doilea tronson al şoselei ocolitoare al Zalăului, care ar urma să facă legătura între capătul primului tronson, scos la intrarea în Aghireş, şi E 81 - cu urcare în zona Meseşului, nu se poate construi din cauza faptului că Ministerul Apărării refuză relocarea poligonului militar peste care ar trebui să treacă drumul. Discuţiile dintre autorităţile locale şi judeţene şi reprezentanţii ministerului bat pasul pe loc de ani de zile şi fac inutilă investiţia - în valoare de aproape 12 milioane de euro - în primul tronson al centurii, finalizat anul trecut.

 

Zalău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite