Traficanţi de droguri condamnaţi cu suspendare şi trimişi la bibliotecă să se reabiliteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Patru tineri, cu vârste cuprinse  între 19 şi 25 ani, au vândut droguri timp de doi ani în apropierea unei pieţe din municipiul Bârlad. Anchetatorii au găsit la locuinţele acestora cannabis, ecstasy şi amfetamină, ca şi instrumentarul folosit pentru cântărirea şi dozarea drogurilor.

Tribunalul Vaslui i-a condamnat pe patru tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, la pedepse între un an şi 6 luni şi 3 ani şi 3 luni de închisoare pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. 

La doi dintre aceştia le-au fost suspendate pedepsele sub supraveghere, iar judecătorii au stabilit să efectueze muncă în folosul comunităţii la Primăria municipiului Bârlad sau la Biblioteca Stroe Beloescu din Bârlad.

Alexandru Flavius Hogaş şi Bogdan George Nourescu au primit câte 3 ani de închisoare cu executare efectivă. În cazul acestuia din urmă, judecătorii au contopit pedeapsa cu o altă sancţiune de 9 luni de închisoare aplicată anterior de Judecătoria Bârlad, astfel că tânărul ar urma să execute în final 3 ani şi 3 luni de închisoare.

Alexandru Moraru, cunoscut cu antecedente penale, a fost condamnat la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei, în timp ce Iustin Ştefan Dobrin a primit la 2 ani ş 6 luni de închisoare, tot cu suspendare. Decizia instanţei, pronunţată pe 19 noiembrie, nu este definitivă.

Anchetatorii au stabilit că, începând cu anul 2019 şi până în aprilie 2021, tinerii au procurat, transportat, depozitat şi vândut droguri de risc şi mare risc în apropierea unei pieţe de pe raza municipiului Bârlad, la preţuri cuprinse între 50 -70 lei pentru o doză.

În timpul percheziţiilor la locuinţele tinerilor au fost descoperite peste 110 grame de droguri de risc (cannabis), 50 de comprimate ecstasy (MDMA), aproximativ 22 de grame de amfetamină, precum şi diferite obiecte folosite la cântărirea şi comercializarea acestora.  

Vă recomandăm să citiţi şi:

Olanda, sub teroarea traficanţilor de droguri: Elementele unui narco-stat

Traficanţi de droguri, reţinuţi de poliţişti. Timp de aproape un an au vândut droguri şi substanţe psihoactive

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite