Şase elevi din Vaslui, câştigători ai competiţiei „We are NATO“, în vizită de studiu la Ambasada SUA şi la Unitatea de Integrare a Forţelor NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vasluieni, alături de profesoara Ionela Lepărdă
Elevii vasluieni, alături de profesoara Ionela Lepărdă

Şase elevi din Vaslui, pasionaţi de istorie, au avut parte de o experienţă unică la sfârşitul săptămânii trecute: o întâlnire cu oficiali ai Unităţii de Integrare a Forţelor NATO şi cu reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti.

Vizita de studiu a fost răsplata pe care cei şase elevi au primit-o în urma concursului ”We are NATO”, derulat de Centrul Român de Politici Europene şi susţinut de  Divizia de Diplomaţie Publică a NATO. 

Cei şase elevi din judeţul Vaslui care s-au calificat în urma competiţiei destinată liceenilor au fost: Rahela Goran, Adelina Butucel, Marina Bejenaru şi Geanina Grigoruţă, de Liceul “Emil Racoviţă” Vaslui, pregătiţi de profesoara Ionela Lepărdă, Teodora Pînzaru, de Liceul “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, pregătită de profesorul Tiberiu Dogariu şi Bianca Enache, de la Liceul “ŞtefanProcopiu” Vaslui, pregătită de profesoara Elena Palade.

Vizita de studiu a celor şase elevi, însoţiţi de profesoara Ionela Lepărdă, a cuprins o întâlnire cu diplomaţi americani la Ambasada SUA din Bucureşti. Aici le-a vorbit elevilor: Thomas Modly- Under Secretary of the Navy, La June Barnes, Adjunctul Consilierului politic al Ambasadei SUA şi col. Scott Weston, ataşatul pentru apărare în România. De asemenea, elevii au vizitat Unitatea de Integrare a Forţelor NATO (NFIU) Bucureşti, precum şi Muzeul Militar Naţional. Alături de liceeni din Vaslui au fost prezenţi şi elevi din Focşani şi Buzău.

We Are NATO: O nouă abordare privind stimularea tinerilor

Derulat în perioada august-decembrie 2018, proiect We are NATO a fost destinat elevilor cu vârste cuprinse între 15-19 ani, din regiunile de est şi nord-est ale României, care se confruntă cu un acces limitat la un mediu care să stimuleze participarea şi implicare lor în activităţi ce vizează relaţiile internaţionale (numărul limitat de evenimente sau conferinţe, numărul redus de organizaţii neguvernamentale şi, în general, lipsa activităţilor nonformale pentru tineri). Proiectul urmăreşte să limiteze aceste decalaje prin orientarea activităţilor în regiunile mai puţin dezvoltate, cu scopul de a implica tinerii şi de a le expune într-un mod adaptat vârstei lor care este rolul NATO în contextul internaţional actual, scopul şi obiectivele sale, precum şi mecanismele de cooperare şi impactul asupra vieţii cotidiene.

Proiectul îşi propune să consolideze cunoştinţele elevilor de liceu pe subiecte legate de NATO şi domeniul relaţiilor internaţionale, dar şi capacitatea lor de a disemina informaţiile acumulate. 

elevi vaslui
Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite