Proaspăt devenit tătic, un vasluian care a făcut cinste cumătrului a fost călcat în picioare de doi consăteni: "I-am înjurat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghiţă Breşcanu FOTO Sabina Ghiorghe
Gheorghiţă Breşcanu FOTO Sabina Ghiorghe

Gheorghiţă Breşcanu (38 ani) a primit o bătaie soră cu moartea în ziua în care soţia i-a adus pe lume un copil. După ce şi-a cinstit cumătrul la un birt sătesc, în drum spre casă a fost mutilat de doi consăteni

Cu dantura spartă şi capul umflat din cauza loviturilor primite, un bărbat din Pochidia umblă prin Spitalul Bârlad pentru a-şi scoate certificat medico-legal pe care să-l ataşeze dosarului de cerecetare penală deschis de poliţiştii din localitate.

Gheorghiţă Breşcanu (38 ani) a ieşit în a treia zi din an la un birt din sat să-l cinstească pe cumătrul său, Gabriel M. (31 ani). În dimineaţa zilei de duminică (3 ianuarie), soţia acestuia a născut la Maternitatea Bârlad o fetiţă, iar seara, bărbatul a băut de bucurie împreună cu cel care urmează să-i creştineze copila. În jurul orei 23, în timp ce se deplasau către casă, s-au intersectat cu doi consăteni. Fiind sub influenţa alcoolului, proaspătul tătic nici nu-şi aminteşte cu precizie cum a izbucnit scandalul. Cert e că a primit o bătaie soră cu moartea.

"I-am înjurat de mamă, nu ştiu exact cum s-a întâmplat. Îi cunosc pe cei care m-au bătut: Vali Oprea şi Florin Palade. Ei muncesc prin Anglia şi când vin acasă se cred şemecheri. Aveau în picioare bocanci de şantier. M-au lovit cu bâtele şi m-au lovit cu pumnii şi picioarele peste cap. Azi (n.r. luni, 4 ianuarie) depun plângere la Poliţie înainte să fugă din ţară. Şi pe cumătru l-au bătut dar nu aşa rău. Are un deget rupt. M-a văzut soţia, ce să mai zică", a spus victima.

În loc să vină la Spitalul Bârlad pentru a o vizita pe tânăra lehuză, rudele bărbatului l-au însoţit la spital pentru a-l ajuta să umble pe la medici şi apoi la Poliţie.

"Incidentul a fost sesizat la 112 la ora 12.45. Din primele cercetări reiese că bărbatul de 38 de ani a fost bătutu în timp ce se afla pe drum public. Urmează a fi audiate părţile pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul. Încadrearea fapeti se va face funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie victima", a spus Loredana David, responsabil mass- media în cadrul IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite