Ion de la Vaslui a rămas fără tutun de narghilea la petrecere. Poliția de Frontieră a găsit marfa ascunsă într-un microbuz

0
Publicat:

Un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldoveană, a ascuns 24 de kilograme de tutun de narghilea în microbuzul pe care îl conducea. El a declarat că tutunul era destinat unui bărbat pe nume Ion. 

O parte din tutunul de narghilea confiscat de polițiști FOTO Poliția de Frontieră
O parte din tutunul de narghilea confiscat de polițiști FOTO Poliția de Frontieră

Pe 21 ianuarie, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița (Vaslui) s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 38 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Bulgaria.  

În baza profilului de risc, a fost efectuat un control amănunțit asupra microbuzului și a persoanei, ocazie cu care echipa de polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în bagajele personale ale șoferului, în portierele microbuzului și într-o saltea, cantitatea totală de 610 pachete (24,4 kilograme) tutun pentru narghilea, cu timbru de acciză din Republica Moldova.

„Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că transporta tutunul în cauză în municipiul Vaslui, pentru a fi consumat la o petrecere privată a unui bărbat pe nume Ion. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 18.300 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, comisarul de poliție Irina Mirică.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Peste 13.000 de pachete de țigări descoperite într-o mașină, în Maramureș

Confiscările de tutun și țigări au intrat în cotidian la toate punctele de trecere a frontierei din România. O mașină plină cu 13.500 de pachete de țigări a fost găsită și confiscată de către polițiștii de frontieră pe 9.12.2022 la granița cu Ucraina. Contrabandiștii au fugit și ca să scape de urmăritori s-au aruncat în Tisa.

La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău fusese demarată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în colaborare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, iar în zona Săpânța a fost sesizată o mașină și mai multe persoane care transportau pachete. 

Lucrătorii noştri au observat un autoturism de teren care se îndrepta spre linia de frontieră, pe direcţia localităţii Săpânţa, judeţul Maramureș, şi mai multe persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre autoturismul în cauză, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, s-a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, însă acestea au aruncat baxurile în maşină şi au fugit spre malul râului Tisa, aruncându-se în apa râului Tisa.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment în vederea cercetării în comun a cazului, iar la faţa locului poliţiştii de frontieră au descoperit un autoturism de teren marca Land Rover, având aplicate plăcuţe de înmatriculare de Marea Britanie, iar în interiorul acestuia au fost observate mai multe colete specifice celor cu ţigări.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 13.500 de pachete cu ţigări, de provenienţă Duty Free”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră. 

Ţigările, în valoare de 158.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se realizează cercetări pentru săvârșirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite