Hoț evadat la o zi după plasarea în arest la domiciliu. Unde l-au găsit polițiștii

0
Publicat:

Un tânăr de 26 de ani din Brăila, arestat pentru furt, a profitat de clemența unui judecător care îl lăsase în libertate și a plecat de acasă, deși nu avea voie să părăsească domiciliul.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore de polițisti FOTO arhivă Adevărul
Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore de polițisti FOTO arhivă Adevărul

Pe 24 ianuarie, la doar o zi după ce judecătorul de drepturi și libertăți l-a trimis în arest la domiciliu pentru furt calificat, un brăilean a fost găsit de polițiștii de la Transporturi în Gara CFR.

Tânărul, în vârstă de 26 de ani, a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brăila, care au deschis dosar penal pentru evadare și l-au reținut pentru 24 de ore.

Pe 25 ianuarie, el a primit mandat de arestare preventivă și a ajuns după gratii pentru că nu a respectat măsura arestului la domiciliu.

Pe 22 ianuarie, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Galați l-au găsit pe brăileanul de 26 de ani în stația CFR Barboși, având asupra sa mai multe bunuri care ar fi provenit din furturi.

Cercetările au fost continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul de Investigații Criminale, care l-au reținut pentru 24 de ore.

„La data de 26 decembrie 2022, în jurul orei 3.20, tânărul, prin forțarea ușii de acces, ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale, din municipiul Brăila, cu intenția de a sustrage bunuri, cauzând un prejudiciu de 1.000 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Anchetatorii au mai stabilit și că, pe 21 ianuarie 2023, în jurul orei 18,00, tânărul, prin spargerea geamului, a intrat în incinta unei societăți comerciale din municipiul Brăila și a sustras mai multe bijuterii, prejudiciul fiind în acest caz de 1.100 de lei.

Pe 23 ianuarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a înaintat instanței propunerea de arestare preventivă a tânărului, dar Judecătoria Brăila a respins-o, dispunând ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite