Membrii unei secţii de votare din Mehedinţi, urmăriţi penal în dosarul „fraude la referendum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetări în dosarul "Fraude la Referendum"
Cercetări în dosarul "Fraude la Referendum"

Mai mulţi membri ai unei secţii de votare din judeţul Mehedinţi sunt cercetaţi penal în dosarul „fraude la referendum” de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

În acest context, la data de 28.02.2013, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii ANTONIE TITU, AMZOI ION, BRÂNZAN ŞTEFAN, GAVRILĂ EUGEN, MUŞEAT ADRIAN, NAVLIGU VASILE şi CALEA RODICA sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 55 alin. 1 din Legea nr. 3/2000, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Prin rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

„În calitate de membru al biroului electoral al unei secţii de votare din localitatea Pătulele, învinuitul Antonie Titu (având ca atribuţie să se deplaseze la domiciliul persoanelor care au solicitat urna mobilă) a mers pe teren şi negăsind respectivele persoane la domiciliile lor, s-a întors în sediul secţiei de votare, urmând să revină ulterior la solicitanţi.

În jurul orelor 1900, în contextul în care învinuitul Antonie Titu ar fi trebuit să se întoarcă la adresele persoanelor înscrise în lista suplimentară, s-a convenit de către acesta împreună cu ceilalţi 6 învinuiţi (toţi membrii secţiei de votare) să nu mai plece cu urna mobilă şi să semneze ei în locul persoanelor înscrise în acea listă, iar ulterior să introducă în urna de votare buletinele de vot aferente acestor semnături falsificate.

Această activitate a avut ca urmare şi înscrierea în procesul-verbal privind rezultatul referendumului a unor date nereale privind numărul participanţilor”.

Procurorii fac precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite