Cum se prepară magiunul de prune - secretele unei delicatese cu gust dulce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gospodinele sunt sfătuite să folosească prune bine coapte FOTO www.reteteculinare.ro
Gospodinele sunt sfătuite să folosească prune bine coapte FOTO www.reteteculinare.ro

Secretul preparării magiunului de prune este să folosiţi prune foarte coapte, care vor da dulceaţa necesară. Mai mult, magiunul trebuie fiert mult timp pentru a fi aromat şi concentrat.

Medicii spun că această delicatesă are numeroase efecte benefice: reduce riscul constipaţiei, determină scăderea colesterolului, previne apariţia maladiilor cardiovasculare şi obezitatea, previne apariţia îmbătrânirii precoce şi a celulitei şi diminuează stresul. În plus, magiunul poate fi folosit cu succes şi la prepararea dulciurilor de casă.

Vă prezentăm reţeta preparării magiunului de prune, care se regăseşte în volumul „Carte de bucate” al celebrei Sanda Marin, „doamna bucătăriei româneşti”:

„Se spală prune bine coapte, se scurg şi li se scot sâmburii. Se pun în tingirea de dulceaţă sau, dacă sunt multe, într-un cazan mai mare. Se ţin pe foc domol până încep să fiarbă şi să se moaie. Se trec printr-o sită mai rară (ciur), se pun din nou pe foc, amestecând mereu, până se leagă magiunul cât trebuie.

Dacă prunele nu sunt prea coapte şi ni se pare magiunul cam acru, se adaugă, după ce au fost trecute prin sită, puţin zahăr (în proporţie de 100 g zahăr la 1 kg de prune).

Magiunul trebuie să fie bine legat, ca să nu mucegăiască în timpul iernii. Se toarnă cald în borcanele bine spălate, punând deasupra, după ce borcanele s-au răcit, o cârpă muiată în rom. Se leagă cu hârtie pergament“.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite