Tulcea:Poftiţi de revelion la restaurant!
0
Cei care aleg să nu plece nicăieri în noaptea dintre ani au o ofertă destul de bogată în municipiu: mâncăruri alese, muzică, dans şi o atmosferă de sărbătoare. La preţuri de criză, spun patronii hotelurilor din Tulcea
Oferta este extrem de variată, dar cuprinde, fără excepţie, mâncare tradiţională de peşte. Pentru circa 200 de lei de persoană, tulcenii pot mânca tot soiul de feluri gătite special pentru această ocazie: fripturi, sosuri, şalău gătit în diferite variante, curcan, aperitive, băutură pentru toate gusturile. Nici desertul nu este de ignorat: fiecare restaurant îşi marchează meniul cu un final unic pentru masa de Revelion.
Pară fiartă cu cremă de brânză şi sirop de nuci la Delta
Pentru 250 de lei de persoană îşi poţi petrece un Revelion pe cinste la restaurantul hotelului Delta de pe faleza municipiului Tulcea. Vei, pentru această sumă, o porţie din vestitele reţete ale bucătarilor de la Delta, iar atmosfera este garantată de formaţia „Actual“ care cântă în restaurant de trei ani de zile.
Seara va începe cu un aperitiv specific zonei (icre de ştiucă, scrumbie mariantă, somon afumat, dar şi nişte patramă de raţă) şi va continua cu diferite tipuri de peşte: şalău fiert în aburi cu ierburi aromate, un medalion de şalău cu lapţi şi legume corocante.
La felul al doilea clienţii vor putea servi muşchi de vită cu fasole verde şi arpagic şi ghebe de pădure cu sos caramel (brun).
Desertul constă într-o pară fiartă cu cremă de brânză şi sirop de nuci, dar şi un tort de ciololată. În cei 250 de lei este inclusă şi băutura, cafeaua, apa minerală, sucurile răcoritoare, dar şi alte surprize culinare pregătite de bucătarii de la Delta.
Cotlet de porc „Dracula“ la Esplanada
Aici Revelionul costă 225 de lei de persoană. Cazarea nu este inclusă, astfel că cei care doresc să rămână peste noapte vor scoate din buzunar, în perioada 30 decembrie - 1 ianuarie, 100 lei pe cameră.
Meniul cuprinde pastramă de vită bresaola, galantină de curcan, muşchiuleţ de porc Florentin, minitartă foigras cu ou de prepeliţă, frigărui de brânzeturi fine, salată de creveţi pe pat de andive, rulou de caşcaval cu somon fume, şălau cu fructe de mare în aspic, file de şalău în crustă de ierburi aromate, servit cu orez basmati şi sos de citrice. De asemenea, mai poţi mânca aici pacheţele din piept de curcan servit cu legume marinate, cotlet de porc „Dracula“ servit cu cartofi umpluţi şi salată de murături.
La desert tulcenii care aleg această variantă vor avea parte de Panna Cotta cu sos de căpşuni şi fructe uscate, şi au de ales, la capitolul băuturi, între whisky ,vodka, martini, campari.
Vinul, apa minerală (sau plată) şi răcitoroarele sunt la discreţie, iar muzica va fi asigurată de formaţia ,,Dinamic“ din Tulcea.
Medalion de mistreţ la Select
Pentru 180 de lei de persoană, tulcenii care aleg să petreacă la restaurantul Select din municipiul Tulce trecerea dintre ani vor avea parte de un meniu bogat şi o atmosferă de petrecere. Din farfurii nu vor lipsi felurile tradiţionale de mâcare, cum sunt sărmăluţele, dar şi tot soiul de mâncăruri alese: file de şalău în crustă de susan, involtino din piept de curcan, medalion de mistreţ, ruladă de somon, curcan în aspic, ruladă cotlet în aspic, salată de crudităţi în tulipă, prosciutto melone. Nici desertul nu va lipsi: profiterol şi fructe. La toate acestea se adaugă vodka, afinată, vişinată, şampanie, vin şi alte surprize.