Tulcea: Poliţia locală va da şi amenzi de circulaţie
0Direcţia Poliţie Comunitară din cadrul Primăriei va deveni din februarie Poliţie Locală şi va avea atribuţii în plus- circulaţia pe drumurile publice sau disciplina în construcţii. 15 poliţişti locali se vor ocupa de respectarea semnelor de circulaţie cu privire la parcare, staţionare sau acces interzis.
Noile prevederi legale au impus reorganizarea Poliţiei Comunitare tulcene în Poliţie Locală cu atribuţii mai ample şi noi domenii de competenţă printre care circulaţia pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activitatea comercială, evidenţa persoanelor. Mâine Consiliul Local va dezbate un proiect de hotărâre în acest sens.
„Poliţia Locală se organizează prin preluarea posturilor şi personalului Poliţiei Comunitare, precum şi ale structurilor din aparatul de specialitate ale primarului, adică personalul responsabil cu disciplina în construcţii, protecţia mediului şi comerţ, numărul total de posturi fiind de 91, din care şase de conducere“, precizează directorul executiv adjunct al Direcţiei Poliţiei Comunitare, Paul Filip.
15 poliţişti implicaţi în circulaţia în oraş
Practic, pe lângă serviciul de ordine şi linişte publică şi pază a bunurilor (80 de posturi) apare în noua structură Biroul de control urban (9 posturi) care se va ocupa de disciplina în construcţii, protecţia mediului şi comerţ şi care va fi format din funcţionarii publici care activau în aparatul de specialitate al primarului.
Singura modificare importantă din cadrul noii structuri vizează activitatea de circulaţie pe drumurile publice care va fi asigurată de 16 persoane, din care 15 de execuţie.
Şeful acestei structuri va colabora permanent cu serviciul rutier din cadrul Poliţiei municipiului cu privire la itinerarele de patrulare, intervalele de patrulare în zonele de competenţă. Acesta poate propune Poliţiei Tulcea, în situaţii deosebite, luarea unor măsuri de reglementare a circulaţiei (închidere, restricţionare pentru anumite categorii de participanţi la trafic) în anumite zone sau sectoare ale drumului public.
Amenzi pentru staţionări şi parcări
Poliţia Locală va avea inclusiv atribuţii pe linie rutieră, prin Biroul de circulaţie pe drumurile publice. Poliţiştii locali vor asigura fluenţa circulaţiei, vor verifica integritatea mijloacelor de semnalizare rutieră, vor constata contravenţii şi vor aplica sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis. Ei vor putea dispune blocarea autovehiculelor parcate neregulamentar şi îi vor putea sancţiona, tot pentru încălcarea normelor rutiere, pe pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală.
Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!