Ordin de prohibiţie pe 2013: unde şi când ai voie să pescuieşti în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De pe 8 aprilie se interzizce pescuitul. Sportivii pot opta pentru „catch and release“ FOTO Adevărul
De pe 8 aprilie se interzizce pescuitul. Sportivii pot opta pentru „catch and release“ FOTO Adevărul

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul de prohibiţie pentru anul în curs. Prohibiţia începe pe 8 aprilie 2013, se arată în textul ordinului publicat ieri. Pescarii sporitivi pot pescui la ştiucă, de exemplu, cu eliberarea capturii în apă (catch & release). Iată unde se poate pescui şi unde nu:

Este interzis pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale pe o durată de 60 de zile, în perioada 8 aprilie-6 iunie inclusiv, în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 8 aprilie-22 mai inclusiv.

Pe Razim, prohibiţia începe pe 1 aprilie

În Complexul Razim-Sinoe şi lacurile litorale prohibiţia pentru pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti şi alte vieţuitoare acvatice, va fi instituită pe o durată de 90 de zile, în perioada 1 aprilie- 29 iunie inclusiv.

Zone de refacere biologică

1.    Dunărea Veche, între confluenţa canalului Olguţa cu Dunărea Veche şi confluenţa Dunărea Veche cu Canalul Sulina, Mm 13+1.000, de la 19 martie până la data de 30 noiembrie inclusiv, cu excepţia pescuitului recreativ/sportiv, care se va desfăşura în afara perioadei de prohibiţie cu eliberarea în mediul acvatic natural a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice capturate.


2.    Dunărea Veche, sectorul cuprins între confluenţa cu canalul Sulina, de la Mm 13+1.000 şi până la confluenţa cu canalul Sulina, Mm 8+600, tot timpul anului, cu excepţia pescuitului recreativ/sportiv, care se va desfăşura în afara perioadei de prohibiţie cu eliberarea în mediul acvatic natural a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice capturate.

3.    Lacul Gâsca din Complexul Somova-Parcheş, tot timpul anului;

4.    Lacurile Erenciuc şi Zmeica, tot timpul anului;

5.    cursul vechi al braţului Sfântu Gheorghe din zonele rectificate, tot timpul anului, cu excepţia pescuitului recreativ/sportiv, care se va desfăşura în afara perioadei de prohibiţie prevăzute la art. 1 alin. (1), cu eliberarea în mediul acvatic a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice capturate;

6.    braţul Chilia, zona km 72-77 Pardina, pe o durată de 113 zile, în perioadele 20 martie-10 mai şi 1 octombrie- 30 noiembrie inclusiv, fără a aduce atingere perioadei de prohibiţie instituite la art. 1 alin. (1);

7.    zonele cu regim de protecţie integrală din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“, tot timpul anului;

8.    zona marină cuprinsă între Periteaşca şi Insula Sacalin, din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“, de la 19 martie până la data de 31 mai.

În zonele de refacere biologică/zonele de protecţie sunt interzise pescuitul oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice, lucrări care împiedică migrarea, reproducerea sau pun în pericol existenţa resurselor acvatice vii, cum ar fi îngustarea/bararea cursului apei, tăierea şi recoltarea plantelor, extragerea de nămol, nisip şi pietriş, colectarea gheţii, lucrări în zona malurilor, precum şi tăierea arborilor şi arbuştilor de pe mal, admiterea în zonă a raţelor şi gâştelor domestice.

De asemenea, ordinul prevede şi perioade de prohibiţie pe specii: prohibiţia la ştiucă e prohibită de pe 8 aprilie până pe 6 iunie (se poate pescui catch and release). În continuare rămâne interzis pescuitul la sturion.

 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite