Minunile de la Celic Dere: o icoană se curăţă singură, iar alta a scăpat de două ori din foc
0
La Mănăstirea Celic Dere există o icoană care a fost adusă pe aceste meleaguri pe vremea războiului ruso – turc. După zeci de ani s-a curăţit singură şi a dezvăluit chipul lui Iisus Hristos. O altă icoană a scăpat de două ori din foc.
Icoana a fost adusă la Celic Dere de un soldat rus pe vremea războiului ruso-turc din anii 1806 - 1812. Era neagră complet, nu se distingea nimic pe suprafaţa ei. După zeci de ani s-a curăţat de la sine dezvelind chipul lui Iisus Hristos.
Nu se ştie din ce cauză, dar icoana era neagră complet. Acel soldat i-a spus părintelui rus că atunci când va vrea Dumnezeu, icoana se va curăţa. Au trecut multe generaţii.
După mulţi ani, vorbele soldatului s-au adeverit. Cele spuse de soldat s-au adeverit, iar maicile au fost martorele tăcute ale minunii: în timp, pe suprafaţa neagră, a început să apară treptat chipul lui Isus Hristos.
Tot aici mai este o icoană cu o poveste frumoasă. Lângă altar se găseşte icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni, îmbrăcată în argint şi poleită cu aur, care a scăpat de două ori din foc. Icoana a aparţinut unei familii de credincioşi din judeţul Ismail. Această icoană a rămas neatinsă de flăcări când casa familiei a ars, aflăm de pe site-ul creştinordodox.
Unul din moştenitori a băgat icoana pe foc, întrucât nu i se părea interesantă. Atunci, flăcările au izbucnit afară. Văzând asta, omul şi-a dat seama că este o icoană specială şi a aşezat-o în camera cea mai curată.
Mănăstirea Celic Dere, situată în partea de nord a Dobrogei, este unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre şi Marea Neagră. Numele mănăstirii este preluat de la pârâul Celic-Dere (nume turcesc, în română însemnând “pârâiaşul de oţel“).

Vă mai recomandăm:
FOTO VIDEO Mănăstirile din Tulcea sau locul unde se odihnesc sfinţii