FOTO VIDEO Mănăstirile din Tulcea sau locul unde se odihnesc sfinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colţ de Rai FOTO Claboo Media
Colţ de Rai FOTO Claboo Media

În drumul spre Delta Dunării opriţi-vă o clipă la una din mănăstirile celebre din Dobrogea: Celic Dere, la Saon sau la Cocoşu. Amplasate în mijlocul naturii, lăcaşurile de cult sunt o dovadă a faptului că şi pe Pământ sunt minuni. Minuni arhitecturale.

Mănăstirea Saon

Manastirea Saon se afla la o distanţă de 11 kilometri spre Niculiţel, din localitatea Tulcea. Drumul, printre dealuri cu vii, duce pe o frumoasă esplanadă din fata Mănăstirii Saon.

Mănăstirea Saon a luat fiinţă sub stăpânirea otomană în anul 1846, prin plecarea unor călugări de la Mănăstirea Celic-Dere. Cei veniţi la Saon au ridicat aici câteva chilii din chirpici şi un Paraclis ca metoc al Mănăstirii Celic-Dere.
 

Mănăstirea Cocoş
 

Mănăstirea Cocoş a fost ridicată între anii 1832-1835, pe locul unui vechi schit de sihaştri. În 1910 se demolează vechile biserici şi o parte din chilii şi se pune temelia bisericii mari şi a unui corp nou de chilii.
Pictura aparţine artistului italian F. da Biasse. În perioada 1957-1960 se renovează chiliile, declarate monument istoric. La 17 ianuarie 1973 se aduc de la Niculiţel moaştele Sf. Martiri Zotic, Atal, Camasie şi Filip.
 

Mănăstirea Celic Dere
 

Mănăstirea Celic Dere, situată în partea de nord a Dobrogei, este unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre şi Marea Neagră. Numele mănăstirii este preluat de la pârâul Celic-Dere (nume turcesc, în română însemnând “pârâiaşul de oţel“).

Sursa foto-video: Claboo Media

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite