Viceprimarii Timişoarei vor avea consilieri personali. Ce salariu va avea fiecare dintre sfătuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Timişoara a aprobat marţi, la propunerea primarului Dominic Fritz, un proiect de hotărâre care le permite celor doi viceprimari să îşi angajeze câte doi consilieri personali. Salariul fiecăruia dintre consilieri va fi sub 4.000 de lei.

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a anunţat o restructurare majoră a Primăriei Timişoara, dar numai după realizarea unui audit intern care să arate cum trebuie făcută această restructurare. Între timp, Dominic Fritz a propus un proiect de hotărâre care să le permită viceprimarilor să îşi angajeze câte doi consilieri personali.

„Codul Administrativ reglementează structura cabinetelor aleşilor locali. Primarul unui municipiu reşedinţă are şase consilieri personali, iar fiecare dintre viceprimari are doi viceprimari. Eu înţeleg că varianta populistă este să se spună: de ce se adaugă poziţii şi nu se taie? O să fie o restructurare la anul. Aceasta nu este o restructurare. Doar se adaugă aceste posturi, iar eu cred că pentru o funcţie de conducere cum sunt cele de viceprimar e absolut necesară o asistenţă profesională. Mi se pare doar normal să primească şi instrumentele necesare. La anul cu siguranţă vom vedea că organigrama primăriei va fi mai suplă”, a arătat Fritz în şedinţa de Consiliu Local.

Viceprimarul Ruben Laţcău, singurul viceprimar ales până în acest moment, a anunţat că şi-a ales deja cei doi consilieri, dar nu i-a nominalizat. Laţcău a dat asigurări că e vorba de doi profesionişti, care nu vin în primărie pentru bani, ci pentru a ajuta comunitatea, salariul unui consilier personal fiind sub 4.000 de lei.

„Ce vă pot asigura este că niciunul dintre oamenii pe care intenţionez să îi angajez nu e membru de partid. Vor fi oameni care vor avea roluri tehnice. Salariile sunt destul de reduse şi asta este o piedică, dar la fel cum domnul primar a reuşit să îşi atragă oameni cu o experienţă vastă, la un salariu sub 4.000 de lei, vin nu pentru bani, ci pentru a se implica şi a depune un efort în comunitate. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul consilierilor mei”, a declarat Laţcău.

Dominic Fritz l-a completat, dând exemplul unuia dintre consilierii săi personali, care a plecat din funcţia de manager al Intel România pentru a lucra în primărie.

„Cei patru consilieri lucrează 10-11-12 ore pe zi. Unul a plecat de la Intel România ca să vină în România full-time. E posibil să atragi oameni de calitate. Am reuşit chiar şi cu acest salariu să atragem oameni de calitate. Mă surprinde şi feed back-ul pe care l-am primit din comunitate. Mi-aş dori ca în multe alte primării să fie aşa”, a declarat Fritz.  

Vă recomandăm să citiţi şi: Dominic Fritz a anunţat primii doi consilieri personali: Un arhitect care a lucrat la primăria din Cernăuţi şi o economistă cu experienţă

Dominic Fritz îşi face super-echipă de consilieri personali. Directorul Intel România va pune umărul la transformarea oraşului

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite