Toate cele 44 autobuze electrice turcești au ajuns la Timișoara. Jumătate circulă, celelalte vor fi înmatriculate
0Autobuzele electrice Karsan de la Timișoara au o capacitate de circa 130 călători, cu 44 locuri pe scaune, și o durată de funcţionare de minimum 15 ani, dintre care opt fără reparaţie generală.

Toate cele 44 autobuze electrice turcești au ajuns la Timișoara. Jumătate circulă, celelalte vor fi înmatriculate.
Primăria Timișoara a cumpărat 44 de autobuze electrice din fonduri europene, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării. Vehiculele electrice au fost fabricate de turcii de la Karsan, care au livrat până la sfârșitul lui iulie 2023 toate autobuzele.
Aproape jumătate sunt deja înmatriculate, iar cei care circulă pe liniile 33, 40, E1, E2, E3 și E7 se bucură de confortul lor. De la 1 august și timișorenii care circulă pe linia 13 (din centru până la Ovidiu Balea) au la dispoziție autobuze noi.

Celelalte autobuze electrice urmează să fie recepționate și înmatriculate, a anunțat primarul Domnic Fritz.
Autobuzele Karsan sunt vopsite în galben-negru-alb, pentru a onora industria timișoreană de odinioară care a produs între 1970-1990 tramvaiul Timiș 2 prezent pe șine nu doar în Timișoara, ci în toate marile orașe ale României. Tramvaiele Timiș erau vopsite în galben-negru-alb.

Autobuze pentru 130 de locuri, cu 44 scaune
Autobuzele au o capacitate de circa 130 de locuri, dintre care cel puţin 44 locuri pe scaune, și o durată de funcţionare de minimum 15 ani, din care opt fără reparaţie generală.
Vehiculele au podea integral coborâtă şi facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Vor rezista la temperaturi cuprinse între -25 şi +45 de grade Celsius, la ploaie, praf, ceaţă, noroi, zăpadă, chiciură, gheaţă, apă cu sare, produse petroliere, materiale şi soluţii antiderapant.

Au scaune din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic, cu proprietăţi antigraffiti, antivandalism, vopsea înglobată, cu tapiţerie rezistentă la uzură şi murdărie, uşor lavabilă.
Valoarea totală a proiectului depășește 226 de milioane de lei, iar finanţarea nerambursabilă este în valoare de aproximativ 185 de milioane de lei.
Contribuţia totală a Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este de 720.000 lei, iar a Municipiului Timişoara este de 178.407 lei.