STENOGRAME Cum lua şpagă vameşul avertizat de Neta Şaptebani că vine „tsunami-ul” DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din documentele de la dosarul „Moraviţa” arată că Mihnea Feneşan, vameşul avertizat de soţia şefului Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin cu privire la acţiunile din vămi, a pus umărul la intrarea în ţară a ţigărilor de contrabandă. „Eforturile” sale nu au rămas nerăsplătite. 

CITEŞTE ŞI:

Cum a ajuns numele lui Sorin Blejnar, şeful ANAF, în dosarul "şpagă la Moraviţa": un traficant de ţigări a făcut mărturii incendiare

Şeful Poliţiei de Frontieră, chestorul Ioan Buda, şi şeful ANAF, Sorin Blejnar, în atenţia DNA în dosarul corupţiei din vămi. Niciunul nu este învinuit

Cum a terminat şeful Fiscului, Sorin Blejnar, master după master şi cum vrea să devină doctor în contabilitate

„Bomba” de la Moraviţa a explodat odată cu trimiterea în judecată a lotului 2 de vameşi şi poliţişti, când s-a descoperit că soţia actualului şef al Poliţiei de Frontieră Caraş, vameşul Neta Şaptebani a dat alerta de „tsunami”, avertizându-l pe vameşul Mihnea Feneşan că urmează acţiunile celor de la „DANA”. Atentă la detalii, Neta i-a spus lui Feneşan cum vor acţiona procurorii. Pus în temă, Feneşan a fugit în Austria, dar a fost prins şi adus în ţară. Documentele de la dosar arată că acesta, în calitate de adjunct al şefului de tură de la Moraviţa, a contribuit la introducerea ţigărilor de contrabandă în ţară, în schimbul unor sume de bani.

Cine sunt soţii Şaptebani, care au bătut toba că vine DNA-ul în vămi

Îl alinta pe traficant

La o oră de la intrarea în tura din seara de 9 decembrie 2010, înVama Moraviţa au apărut contrabandiştii Sinişa Petkovic, zis „Canea” şi Emil Turlea, zis „Ciofu”. Potrivit procurorilor DNA, la 19.37 a fost realizată o înregistrare a discuţiei dintre Feneşan şi traficant, dialog din care reiese vameşul a dat undă verde ţigărilor, cei doi părând că se cunosc foarte bine. 

PETKOVIC SINIŞA: … neinteligibil …te rog frumos! Să trăiţi, domnu’ şef!

FENEŞAN MIHNEA ION: Bă, CANEA, nu mai … neinteligibil … 

PETKOVIC SINIŞA: Să dea Dumnezeu, în seara asta să deie Dumnezeu să lucreze!

FENEŞAN MIHNEA ION: Da, tu, da, da! Îmi place mie cum vorbeşti.

După acest dialog, vameşul Mihnea Feneşan, poliţiştii de frontieră Lilian Matei şi Valerian Dragmoir, dar şi traficantul „Canea” au intrat în şedinţă pentru a stabili cum să-şi primească şpaga şeful de post din Moraviţa, pentru a nu crea probleme. „Traficantul de ţigări s-a oferit să-i ducă personal banii dacă este necesar, ceea ce dovedeşte strânsa legătură dintre lucrătorii vamali, poliţiştii de frontieră şi traficanţii de ţigări în cadrul grupului infracţional organizat”, arată procurorii în rechizitoriu. 

Vezi alte date despre activitatea lui Feneşan, mâine în „Adevătul Timişoara”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite