Start în bursa „Un viitor în Politehnică”: "A contat sinceritatea elevilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Buche este unul din fericiţii beneficiari ai bursei "Pentru un viitor în Politehnică"
Cosmin Buche este unul din fericiţii beneficiari ai bursei "Pentru un viitor în Politehnică"

În cadrul evenimentelor “90 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica”, conducerea universităţii a oferit diplome elevilor de liceu din judeţ, care devin primii beneficiari ai bursei pe “Un viitor în Politehnică”.

Tinerii care au aplicat pentru acest proiect au avut de trimis un C.V. şi o scrisoare de intenţie prin care au motivat gestul lor. O pondere importantă pentru acceptarea elevilor a fost sinceritatea. Una dintre tinere, din Turnu Severin, a fost acceptată la bursă motivând că are nevoie de bani pentru rochie pentru balul de absolvire. „Am acordat un punctaj maxim celor care au fost sinceri şi nu au dat copy-paste la texte”, a spus Mihai Costa, din
partea Fundaţiei Politehnica.


image

100 de lei pe lună

Au fost 83 de doasare din cinci judeţe. S-a ţinut cont de mediile mari ale elevilor, preocupările lor extraşcolare şi hobby-uri. „Vrem să dăm o şansă celor care nu au posibilităţi. Îi vom sprijini financiar şi nu numai. Fundaţia Politehnica ofer în total 500 milioane lei pentru acest proiect. Situaţia şcolară a elevilor a fost dublată de o problemă socială”, a spus Viorel Şerban, preşedintele Fundaţiei Politehnica.
Elevii vor primi pe un card, în fiecare lună, câte 100 de lei, în timpul anului şcolar 2010-2011.Elevii vor să devină politehnişti


Primii nouă elevi, de la liceele Electrotimiş şi din Peciu Nou, care au primit, astăzi, diplomele din partea membrilor Fundaţiei Politehnica Timişoara.
Cu banii primiţi o voi ajuta pe mama la plata chiriei. Vreau să ajung la Politehnică, la secţia Traducere, pentru că îmi dă o şansă pentru un viitor mai bun. Mi se potriveşte cel mai bine, pentru că îmi place să dau din gură”, a spus Caius Pringer, elev la Liceul Electrotimiş.Cosmin Buche are patru fraţi şi îi este greu să se descurce financiar, chiar dacă învaţă foarte bine. „Am fost la olimpiada de mecatronică, la Iaşi. Am multe diplome şi note bune. Vreau să ajung la Politehnică, pentru că mecatronica e de viitor. Această bursă mă ajută foarte mult, mai ales pe criza asta”, a declarat Cosmin Buche.
Alexandru Tofan este un alt tânăr care speră să ajungă studen la „Poli”. „M-au inspirat ştiinţele exacte şi tehnica. Este ceva căutat şi peste hotare”, a spus elevul, care este volunatr în proiectul Verde pentru biciclete. 

image
image
TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite