Satul în care turiştii sunt invitaţi să meargă la cosit şi să hrănească animalele din gospodărie
0„Hai să strângem fânul!” este un proiect care promovează turismul rural în judeţul Timiş. Va oferi o serie incitantă de experienţe turiştilor.
Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Timiş, alături de Primăria Margina şi Centrul Turistic Margina au extins proiectul „Mic dejun la Margina” cu o nouă componentă. Sub denumirea „Hai să strângem fânul!” - care promovează turismul rural în judeţul Timiş. Acesta va oferi o serie incitantă de experienţe turiştilor.
Cei interesaţi să petreacă o zi, o dimineaţă, o după-amiază în gospodăria unui sătean pentru a afla cum trăiesc şi muncesc bănăţenii, vor putea să deruleze alături de proprietarii unei gospodării activităţi specifice.
Vor putea să hrăneacă animalele, să ia micul dejun, să meargă la cosit sau săpat pe răcoare – dimineaţa la 5 -, apoi să participe la pregătirea prânzului şi la odihna de după masă, la activităţi precum adunatul sau împrăştiatul fânului, la hrănirea păsărilor din curte şi la pregătirea cinei.
Iarna, activităţile pe care le vor putea desfăşura alături de gospodarii din Margina cuprind tăiatul lemnelor şi căratul lor în casă, deszăpezitul şi căratul fânului din “clanie” (căpiţă) în şură. Pentru început, această zi se va petrece în gospodăria lui badea Ion Popa.
Mai mult, tot din acest an, datorită numărului mare de grupuri de copii care vin din şcolile timişene să viziteze Margina, reprezentanţii locali au decis să ofere acestora posibilitatea de a vizita un ţarc cu animale domestice, pe care copiii să le poată atinge şi despre care să afla mai multe informaţii, interacţionând cu ele.
Plimbări cu căruţa până în judeţul vecin
Tot din această vară, se vor putea efectua plimbări cu căruţa până în judeţul Hunedoara , cu plecare din Coşteiu de Sus spre biserica de lemn din Coşevita, iar la finalul ieşirii vor putea fi organizate foc de tabără pe dealurile Coşteiului de Sus şi o degustare de produse tradiţionale.
Această variantă se adresează grupurilor până în şase persoane pentru că sunt disponibile doar două căruţe cu câte un cal fiecare.
“Mic dejun la Margina” a fost lansat în primăvara anului 2017 şi presupune organizarea unor excursii de aproximativ 4-5 ore pe un traseu parcurs în căruţe trase de cai, traseu care cuprinde o serie de opriri şi activităţi la o parte dintre obiectivele turistice ale zonei şi servirea unei mese tradiţionale în zonă.
În cele şase luni de derulare a proiectului în 2017, un număr de aproape 600 de turişti au vizitat Margina şi împrejurimile din judeţul Timiş.
Anul acesta, de la începutul sezonului, un număr de în medie 300 de turişti vizitează Margina şi împrejurimile.
Citiţi şi:
Cu sania trasă de cai, după ce se termină autostrada. Cum s-a transformat o zonă uitată de lume în obiectiv turistic
Turiştii olandezi s-au întors în secolul al XIX-lea într-o vizită în Ţara Făgetului FOTO
Vis grandios în Ţara Făgetului. Pistă de Formula 2 şi Moto GP în valoare de aproape 50 de milioane de euro