Ruga viitorului într-un sat timişean. Muzică electronică şi DJ-i în loc de folclor şi dansuri populare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începutul lunii septembrie vine cu un festival total ieşit din tipare la poalele dealurilor Lipovei, la 50 de kilometri de Timişoara.

Sâmbătă (1 septemberie) şi duminică (2 septembrie), la Buzad va fi mare petrecere. Electroruga de la Buzad e un festivalul care aduce un mix de tradiţie şi actual, care îmbină muzica actuală cu obiceiuri tradiţionale, autentice, ale locului. 

Totul se întâmplă în peisajul de poveste, aflat la poalele Dealurilor Lipovei, în satul Buzad (comuna Bogda), aflat la 50 de kilometri de Timişoara.

Populaţia satului este îmbătrânită, tinerii au plecat la oraş sau în străinătate. Nici semnal de telefonie mobilă nu există, dar e o oază de linişte. 

În acest spaţiu de vis, un grup de prieteni au cumpărat două proprietăţi şi au realizat conceptul The Village, unde se ţin teambuildinguri şi evenime corporate.

Cei de la The Village au pus la cale şi Electroruga.

Imagine indisponibilă


 

Festivalul propune două zile în natură, deconectare de realitatea cotdiană, o combinaţie unică de muzică de calitate, mâncare sănătoasă, activităţi faine, explorare a minunatei zone deluroase din Buzad, aer curat şi petrecere cu artişti din ţară şi străinătate. 

Prima zi este dedicată muzicii electronice şi este pusă în scenă de o serie de artişti, dintre cei mai buni ai genului, unii dintre ei aflaţi pentru prima dată în România. 

Printre artitşi se numără The Herbaliser, MC Xander, Geordie Little, Taraful de Caliu sau DJ-i de talie internaţională precum Spectrasoul, Enei, DC Breaks & Loadstar.  

Ziua a doua, Street Spirit, aduce în faţa publicului o serie de performance-uri inedite puse în scenă de artişti stradali din toată lumea. Line-up-ul este alcătuit cu sprijinul Asociaţiei londoneze The Busking Project.

Imagine indisponibilă

Pe parcursul celor două zile, participanţii vor avea ocazia de a se implice într-o serie de activităţi inedite, grupate sub forma unor ateliere creative, precum: scratching cu JFB, campion mondial în domeniu, tehnici de improvizaţie teatrală, proiecţii de filme, ciobăneală, produs ceaiuri şi uleiuri, confecţionat măşti tradiţionale, cusut tradiţional, caligrafie, făcut noduri.

Pe toată perioada festivalului va exista o alee a producătorilor locali din Timiş şi Arad care îşi expun şi comercializa produsele. 

O parte din locuitorii buzădeni vor caza în regim BNB orăşeni de a avea experienţa unei nopţi dormite la ţară. Există însă şi o zonă de camping. 
 

Biletul pentru o zi costă 99 de lei, iar un abonamet pentru tot festivalul este 178 de lei.

Imagine indisponibilă

Puteţi vedea aici programul Electrorugii de la Buzad.

Citiţi şi:

Corporatiştii au cucerit un sat izolat din Timiş. Localnicii se uită la ei ca la extratereştri. Se pregăteşte Electroruga de la Buzad

FOTO Corporatiştii care au adus viaţă într-un sat izolat şi depopulat din Timiş transformă vechea şcoală într-un spectaculos centru cultural

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite