Românii şi ungurii au luat bani europeni ca să se distreze împreună: un an de zile vor dansa şi vor cânta la festivaluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Jimbolia, din Timiş, în colaborare cu primăria din localitatea maghiară Mako şi cu cea din Sânnicolau Mare, cărora li s-a alăturat şi Comunitatea Minoritară Macau, au obţinut aproape 70.000 de euro din fondurile europene ca să organizeze evenimente comune.

Cu aceste ocazii vor fi evidenţiate tradiţiile fiecărei comunităţi, dar cu precădere vor fi evidenţiate acele obiceiuri comune în zona de graniţă. Primarul din Jimbolia, Kaba Gabor, a anunţat că din aceşti bani se vor organiza spectacole, concerte, târguri în cele trei localităţi şi, de asemenea, pentru buna desfăşurare a programelor culturale vor fi cumpărate şi echipamente tehnice. "Datorită activităţilor din acest proiect, locuitorii celor trei localităţi vor ajunge să-şi cunoască mai bine valorile culturale, relaţia formală dintre ei poate deveni informală, ajungând chiar să facă câte o încursiune în viaţa celor de dincolo de graniţă. Apropierea culturală dintre locuitorii celor trei oraşe şi Forumul Conciliator al Primarilor vine în sprijinul dezvoltării relaţiilor  culturale şi economice dintre cele trei localităţi: Makó - Jimbolia - Sânnicolau Mare", a anunţat primarul din Jimbolia.

Pe lângă festivaluri şi concerte vor fi organizate şi concerte de muzică de cameră, marcând astfel trecerea celebrului muzician Bartók Béla prin aceste localităţi. "Bartók Béla  s-a născut la Sânnicolau Mare, a locuit şi la Jimbolia şi a concertat în Makó, unde liceul oraşului a primit numele marelui compozitor. Prin organizarea concertelor de muzică de cameră oferim o călătorie în timp tuturor iubitorilor de muzică clasică din cele trei oraşe", a mai precizat Kaba Gabor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite