Renate Weber a luat Premiul Secera şi ciocanul: „Pentru efortul depus pentru susţinerea sistemului şi structurilor (neo)comuniste în România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renate Weber FOTO Shutterstock
Renate Weber FOTO Shutterstock

La împlinirea a 31 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara, Societatea Timişoara reafirmă principiile şi valorile în care a crezut şi pentru care a luptat de la început. Societatea Timişoara a anunţat premiile acordate pe anul 2020.

Societatea Timişoara şi-a stabilit premiile pe care le acorda în acest an. Avocatul Poporului, Renate Weber, va primi premiul „Secera şi ciocanul”, „pentru efortul depus întru conservarea şi susţinerea sistemului şi structurilor (neo)comuniste în România“. Weber este acuzată că a susţinut în Parlamentul European încercările de subminare a statului de drept în România promovate de PSD.

“Premiul Secera şi ciocanul este un premia în oglindă faţă de Premiul Speranţa. Este acordat din 1993, iar primul laureat a fost Ion Iliescu. Asta spune multe despre cine primeşte acest premiu. Şi anume, este dat celor care încearcă prin activitatea lor să oprească drumul spre democraţie a României. Premul de anul acesta nu  e dat conjuctural, e dat în special pentru activitatea pe care a avut-o Rena Weber în Parlamentul European. Ne amintim că au fost două şedinţe ale Parlamentului European în care s-a discutat despre statul de drept în România. Renate Weber l-a susţinut pe Liviu Dragnea, a spus că statul de drept este respectat şi că Legile justiţiei sunt necesare”, a spus Florian Mihalcea,  preşedintele Societăţii Timişoara.

Premiul Speranţa, care se acordă „pentru cea mai însemnată contribuţie la instaurarea democraţiei, destrămarea structurilor comuniste şi menţinerea speranţei”, este oferit scriitorului Thierry Wolton, care a publicat trilogia „O istorie mondială a comunismului. Călăii. Victimele. Complicii”. 

Premiul “Ion Monoran” - Traian Orban (rănit în revoluţie, fost preşedinte al Asociaţei Memorialul Revoluţiei).

Premiul „Alexandra Indrieş” - Grupul de investigaţii “Recorder”.

Premiul “Oscar Berger” -  decernat pentru înalt profesionalism, spirit civic, pentru abordarea cu curaj şi responsabilitate a unor teme majore din societatea românească şi pentru promovarea unui spirit de eleganţă şi bună credinţă jurnalistică, ajunde la Ramona Ursu şi Daniela Raţiu (jurnaliste la “ziare.com”.)

Festivitatea efectivă de premiere va avea loc la Timişoara în 15 iunie, când se împlinesc 31 de ani de la intervenţia minerilor în Piaţa Universităţii din Bucureşti. 


Vă mai recomandăm:

Proclamaţia de la Timişoara. 31 de ani de la lansarea celui mai puternic manifest anticomunist din România

Cum ar fi arătat România astăzi dacă s-ar fi aplicat Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara. „Atunci a căzut guvernul ceauşist, dar cel comunist a continuat“

Preşedintele SUA, Donald Trump, a trimis o placă memorială la Timişoara, cu ocazia celor 30 de ani de la Revoluţie

 

Imagini istorice din timpul mitingurilor din 1990, când Timişoara era acuzată că vrea să se separe de ţară FOTO

Fantomele Punctului 11 din Proclamaţia de la Timişoara: "Adrian Năstase a cerut să fim încarceraţi”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite