Primarul Timişoarei, despre „concertul” şoferilor nemulţumiţi de haosul din oraş: „Grădina Domnului este neimaginat de mare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul din Timişoara a fost paralizat marţi după închiderea pasajului Jiul la care se lucrează pentru extinderea la cinci benzi. Şoferii din faţa primăriei au început să claxoneze puternic chiar în timpul unei conferinţe de presă susţinute de primarul Nicolae Robu şi transmise pe Facebook.

Începerea lucrărilor de extindere a pasajelor Jiul şi Popa Şapcă din Timişoara au dus la o sufocare a traficului. Pe toată perioada lucrărilor, Pasajul Jiul a rămas, însă, deschis fiind permisă circulaţia maşinilor în zonă. Înainte de minivacanţa de Rusalii, circulaţia a fost, însă, închisă şi prin pasajul Jiul, Timişoara fiind paralizată. S-a ajuns în situaţia ca un traseu de 10 – 15 minute să fie parcurs chiar şi în două ore.

Într-o conferinţă de presă, primarul Nicolae Robu a făcut apel la timişoreni, cerându-le să strângă din dinţi pe perioada lucrărilor pentru că odată cu extinderea pasajelor se va lucra mult mai bine. Chiar în timpul conferinţei transmise live şi pe pagina de Facebook a primarului, şoferii blocaţi în faţa Primăriei Timişoara au început să claxoneze.

„Să facă o probă de conştiinţă şi când e gata pasajul măcar o lună să nu circule prin el dacă ei nu înţeleg că trebuie întreruptă circulaţia ca să se poată face nişte lucrări. Eu nu mă mir. Grădina Domnului este mare după cum spune o vorbă înţeleaptă, iar eu după ce am devenit primar am ajuns la concluzia că grădina Domnului nu e doar mare. E neimaginat de mare. Nu poţi cere unde nu-i ce”, a reacţionat primarul la claxoanele şoferilor.



Potrivit primarului Nicolae Robu, restricţiile de trafic de la pasajul Jiul, principala cauză a haosului din Timişoara, vor dura cel puţin până în data de 12 iunie. Nu este, însă, sigur că traficul poate fi deschis nici atunci. Inginer de profesie, primarul Nicolae Robu a explicat pe o hârtie ce fel de lucrări se fac şi de ce este necesară închiderea circulaţiei.  
 

Nicolae Robu explicând cum se construieşte pasajul care a paralizat Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite