Parcare subterană cu patinoar la suprafaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Domeniului Public are un proiect de construcţie a celui mai mare patinoar din România, la stadionul „Dan Păltinişanu”. Parcarea subterană din Piaţa 700, care a costat două milioane de euro, va fi dată în folosinţă la sfârşitul lunii septembrie.

Timişorenii care se plâng de lipsa locurilor de parcare vor avea cât de curând o mică bucurie. În luna septembrie va fi dată în folosinţă parcarea subterană din Piaţa 700. Chiar dacă termenul de predare a fost depăşit, reprezentanţii Administraţiei Domeniilor Publice spun că lucrările au intrat pe ultima sută de metri.
„S-a ajuns la turnarea părţii de jos şi apoi urmează hidroizolaţiile. Au fost câteva piedici datorate şi descărcărilor arheologice, acum ele s-au încheiat. Sperăm să terminăm cât de repede se poate parcarea. Vrem să o dăm în folosinţă în luna sepembrie”, a declarat Liviu Barbu, directorul ADP. Parcarea din Piaţa 700 va avea 470 de locuri şi a costat aproximaiv 2 milioane de euro. „Va fi o parcare modernă. Nu ne lasă normativele să facem altfel”, a mai adăugat Barbu.

Patinoar cu 1.000 de locuri

Cel mai îndrăzneţ proiect al ADP-ului va fi însă în zona stadionului „Dan Păltinişanu”. Aici urmează să se constuiască o parcare subterană de 450 de locuri, iar deasupra ei se va amenaja cel mai mare patinoar din ţară. Investiţia se va ridica la aproximativ 12 milioane de euro. „E un proiect cu totul special. Este o zonă de sport, petrecere şi timp liber. Din câte ştiu, Guvernul vrea să construiască acolo şi o sală de sport. Noi venim cu altceva. Un patinoar cu 1.000 de locuri, care va funcţiona 12 luni pe an. Nu este doar pentru perioada de iarnă. Acolo vrem să facem şi o mică sală de forţă, bazin de recuperare şi alte anexe”, a mai declarat Liviu Barbu.

Preţurile biletelor nu va fi mărit

Reprezentanţii ADP susţin că nu vor creşte tarifele de parcare în Piaţa 700. „Tarifele nu vor fi mai mari decât cele existente acum în oraş. Vrem să ţinem cont de necesităţile oamenilor şi de starea economică. Încercăm să realizăm o armonie”, a mai declarat Liviu Barbu, şeful ADP.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite