Opt poliţişti şi vameşi acuzaţi că au luat şpagă de la traficanţii de ţigări nu au avut bani să-şi angajeze un avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din lotul de 69 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA, opt au cerut amânarea procesului, pentru angajarea unui avocat. Este vorba despre cinci poliţişti şi trei lucrători vamali.

GALERIE FOTO DE LA DESCINDERILE DIN VAMA MORAVIŢA DIN TIMIŞ

Ion Alin Catramac, fost şef al Postului de Poliţie Moraviţa, alături de patru poliţişti de frontieră şi trei vameşi au cerut judecătorului de la Curtea de Apel Timişoara să amâne procesul pentru a putea să îşi angajeze un avocat. „Nu am avut bani să îmi iau avocat", ne-a declarat poliţistul de frontieră Constantin Moaleş. Dacă situaţia financiară a celor opt nu se va schimba până în 28 septembrie, poliţiştii şi lucrătorii vamali vor beneficia de avocat din oficiu.

Tupeu de vameş: a vrut să-şi închirieze elicopter din Ungaria ca să vină la serviciu

Vameşi şi poliţişti filmaţi în timp ce urmăreau filme porno


Procurorii care au instrumentat dosarul „Şpagă la Moraviţa" au stabilit că, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, vameşii şi poliţiştii făceau parte dintr-un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie şi de contrabandă pentru a obţine bani din traficul cu ţigări aduse de la sârbi.

Şeful poliţiştilor de frontieră şpăgari: „Nu ştiam că se lua mită. Sunt şocat!"

Cum a căzut brusc la pat, grav bolnav, bossul vameşilor şpăgari, după ce a aflat că e urmărit penal pentru favorizarea infractorului

În grup au fost cooptaţi lucrători vamali şi poliţişti de frontieră de la Moraviţa şi Foeni care efectuau serviciul în aceeaşi tură şi din componenţa echipajelor mobile ale vămii şi Poliţiei de Frontieră, poliţişti din Sectorul Deta, din echipajele poliţiei rutiere şi din posturile comunale de pe traseul P.T.F. Moraviţa şi Timişoara, cât şi persoane implicate în traficul cu ţigări. Funcţionarii publici şi ceilalţi membri ai grupului au încălcat legea cu o frecvenţă aproape zilnică, primind de la traficanţi 50 de euro pentru fiecare bax de ţigări introdus în ţară.

Fostul şef al Poliţiei Române apără un vameş arestat pentru şpagă, cu casă în Germania

Funcționarii corupți susțin că au luat mita provocați de agenții sub acoperire

Două vămi din Vestul României, blocate de mascaţi: au fost reţinuţi toţi vameşii şi poliţiştii de frontieră

Partidă de sex cu o poliţistă, filmată de ofiţerii anticorupţie

Paranoia microfoanelor la Moraviţa: vameşii şi poliţiştii de frontieră se tem că încă sunt filmaţi şi ascultaţi

Vameş săltat pentru mită: "Sexul şi şpaga sunt reginele vămilor din România"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite