Lotul 2 Moraviţa va fi judecat la Tribunalul Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi este un nou termen în procesul Lotului 2 Moraviţa. Din primul lot, doar cinci din cei 69 de inculpaţi au recunoscut acuzele care li se aduc. Rămâne de văzut câţi din cei 41 de inculpaţi din lotul al doilea vor face acest pas, caz în care vor primi pedepse mai blânde.

Update, ora 12.51

Inculpaţii din Lotul 2 Moraviţa vor fi judecaţi la Tribunalul Timiş. "La termenul de astăzi, Curtea de Apel Timişoara şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Timiş", ne-a declarat Denisa Botoca, de la Biroul de Presă al instanţei de judecată. Drept urmare, doar procesele loturilor 1 Moraviţa şi Naidăş vor mai avea loc la Curtea de Apel Timişoara. Decizia este definitivă. Urmează ca dosarul Lotului 2 Moraviţa să fie trimis la Tribunalul Timiş, pentru a se stabili un nou termen de judecată.

Cu toate că s-a cerut conexarea celor două dosare, astfel încât cei 110 inculpaţi să fie judecaţi împreună, magistraţii nu au fost de acord, astfel încât primul şi al doilea lot Moraviţa vor avea parte de complete diferite. După ce cinci inculpaţi din primul lot au recunoscut acuzaţiile procurorilor DNA, a venit rândul celor din al doilea lot. Cei care îşi vor recunoaşte vina vor fi judecaţi după procedura simplificată şi vor beneficia cu reducerea cu o treime a pedepsei.

GALERIE FOTO DE LA DESCINDERILE DIN VAMA MORAVIŢA DIN TIMIŞ

Poliţiştii şi vameşii sunt acuzaţi de procurorii DNA că au primit peste 80.000 de euro pentru a înlesni introducerea în ţară de ţigări de contrabandă în valoare de 3,3 milioane de euro. Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, la nivelul Punctelor de Trecere a Frontierei Moraviţa şi Foeni a existat un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie şi de contrabandă pentru a obţine beneficii materiale din activitatea de trafic ilegal cu ţigări provenite din Serbia. În structura grupului infracţional organizat au fost cooptaţi lucrători vamali şi poliţişti de frontieră de la Moraviţa şi Foeni care efectuau serviciul în aceeaşi tură şi din componenţa echipajelor mobile ale vămii şi Poliţiei de Frontieră, poliţişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, poliţişti din echipajele poliţiei rutiere şi din cadrul posturilor de poliţie comunale de pe traseul P.T.F. Moraviţa şi Timişoara cât şi anumite persoane implicate în activităţi ilegale de trafic cu ţigări.

Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a afla ce se întâmplă la proces.

Tupeu de vameş: a vrut să-şi închirieze elicopter din Ungaria ca să vină la serviciu

Vameşi şi poliţişti filmaţi în timp ce urmăreau filme porno

Partidă de sex cu o poliţistă, filmată de ofiţerii anticorupţie

Paranoia microfoanelor la Moraviţa: vameşii şi poliţiştii de frontieră se tem că încă sunt filmaţi şi ascultaţi

Vameş săltat pentru mită: "Sexul şi şpaga sunt reginele vămilor din România"

Funcționarii corupți susțin că au luat mita provocați de agenții sub acoperire

Două vămi din Vestul României, blocate de mascaţi: au fost reţinuţi toţi vameşii şi poliţiştii de frontieră

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite