Inovaţie, cercetare şi dezvoltare pentru utilaje agricole care să se preteze la solul din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirco Maschio la oficlizarea primului cluster inovativ agricol din România
Mirco Maschio la oficlizarea primului cluster inovativ agricol din România

IND AGRO VEST, primul cluster inovativ agricol din România, a fost oficializat la Timişoara în cadrul evenimentului FestAgrAlim 2013

IND AGRO VEST are misiunea de a fi un cluster inovativ de cercetare şi dezvoltare, cu scopul de a produce utilaje agricole moderne care se pretează la solul din România.

În primul an, experţii implicaţi în acest proces vor studia, vor cerceta şi vor testa pe teren două modele experimentale.

Proiectul va fi realizat la sediul Maschio Gaspardo România (din Chişineu Criş - judeţul Arad), cel mai mare producător de utilaje agricole din ţara noastră, care îşi manifestă intenţia de a investi serios în cercetare, dezvoltare şi inovare agricolă.
 

Entitatea de Management a Clusterului „Asociaţia de Dezvoltare Împreună Învingem” a fost constituită de Maschio Gaspardo România şi 11 colaboratori pe lanţul de furnizori. 

La proiectul de cercetare, dezvoltare şi inovare s-au alăturat INMA Bucureşti/Ind Agro Pol şi universităţi de prestigiu din ţară (Politehnica Bucureşti, USAMV Timişoara şi Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad. 

“Colaborarea este deschisă către universităţi şi instituţii de cercetare din ţară şi din străinătate”, a precizat Mirco Maschio, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Împreună Învingem.
 

Maschio Gaspardo România a pornit ca o investiţe greenfield, fiind modelul tipic al unei poveşti de succes ”made in Romania”.
 

Aproape 40% din producţia companiei este absorbită de piaţa internă, cu ajutorul unei reţele naţionale de 40 de dealeri, care acoperă întregul teritoriu al României. 

Grupul italian Maschio Gaspardo, înfiinţat în anul 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio, este lider în Italia şi pe primele locuri la nivel mondial în domeniul producţiei de utilaje agricole de mare precizie pentru arat, semănat, arhitectură peisageră, producţie de furaje şi recoltare (cultivatoare rotative, grape puternice, semănători de precizie, semănători de cereale, echipamente combinate cultivator-semănătoare, maşini de tuns iarba şi echipament pentru lucrări minime). 

În anul 2012 a înregistrat o cifră de afaceri de 236 milioane de euro, cu 26% mai mare decât în anul precedent. Profitul net a fost de 14 milioane de euro.


Citiţi şi:
 

S-a deschis expoziţia internaţională FestAgrAlim 2013

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite