FOTO Este gata şi tabăra de la Moraviţa. Lipsesc doar refugiaţii: "Am vorbit şi cu vecinii sârbi, nu e nicio tensiune, nu vine nimeni în România"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna Moraviţa este a doua localitate din Timiş, după Beba Veche, unde autorităţile au ridicat o tabără pentru refugiaţi.

Poliţia de Frontieră, Jandarmeria şi ISU Banat au realizat o tabără de corturi pe păşunea de la marginea localităţii de frontieră Moraviţa, la doi kilometri de graniţa cu Serbia. În jur de 40 de corturi au fost întinse chiar lângă şosea, la ieşirea spre punctul de trecere a frontierei. 

Primarul comunei Moraviţa nu a primit prea multe informaţii, doar că marţi sau miercuri se va desfăşura un exerciţiu.

„Tabăra e pe partea stângă a drumului. S-au montat cam 40 de bucăţi de corturi, nici nu ştiu numărul exact. Mi s-a spus că este pentru o simulare. Nu ştiu nici eu mai mult. Nu au cerut acces la surse de curent sau apă. Există în zonă o fântână dar au căutat să aibă o vizibilitate bună. Au spus că marţi sau miercuri va avea loc simularea”, spune Ion Fiştea, primarul din Moraviţa.

Fiştea susţine că duminica trecută a fost în Serbia, ţine legătura cu oficialităţile din comunele vecine, dar nimeni nu crede că vom avea parte de vizite din partea migranţilor.
 

„Nu există nicio tensiune. Nici la noi, nici la ei. Pur şi simplu nu au de ce să vină pe aici. Nu au rută pe aici, dar nici nu doresc să vină în România. Am discutat şi cu vecinii noştri, cu care suntem în relaţii foarte bune. Nu se teme nimeni de venirea migranţilor. Cu toate astea, e bine că se face o simulare. Dacă vor veni migranţi, e bine să ne prindă pregătiţi”, a mai spus Ion Fiştea.

image

Jandarmii şi pompierii de la ISU Banat au ridicat corturi militare la Moraviţa FOTO pressalert.ro

Citeşte şi:

Preotul român stabilit în Germania care a dezvăluit strategia unică a nemţilor şi rolul serviciilor secrete în selectarea refugiaţilor. Unde greşeşte România
 

Gardul Ungariei face un iad din viaţa refugiaţilor: „Ceea ce se întâmplă acum este inuman. Nu sunt criminali, nu sunt animale“ - corespondenţă din Serbia

VIDEO Reportaj din Serbia. În genunchi în faţa gardului Ungariei, migranţii au scandat: „Deschideţi, deschideţi! Germania, Germania!”

REPORTAJ VIDEO În căutarea vieţii. Calvarul refugiaţilor, la poarta UE: „Mulţumim Germaniei, voi face totul să nu o dezamăgesc!”

Apocalipsa refugiaţilor la porţile Uniunii Europene - val de drame, sărăcie, boli şi mizerie. Imigrant: „Vreau să trăiesc fără război, fără violenţă, fără moarte“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite