EXCLUSIV Vameşul care şi-a pus ştreangul la gât, cercetat în dosarul "Şpagă la Moraviţa", l-a menţionat în declaraţii pe şeful ANAF Sorin Blejnar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiberiu Oprea este unul dintre cei care au făcut acuzaţii grave în dosarul Moraviţa. Datorită vameşului, nume importante, inclusiv Sorin Blejnar, vor fi chemate să dea declaraţii în dosarul Moraviţa.

Tiberiu Oprea, lucrătorul vamal care şi-a pus capăt zilelor la vârsta de 47 de ani, nu a plecat din această lume înainte de a face acuzaţii grave. În 4 aprilie, vameşul, care era învinuit în dosarul Moraviţa, a fost descoperit spânzurat de soţia sa, în casa în care locuia împreună cu familia, pe strada Ulpia Traiană din Timişoara.

Rechizitoriul Lotului 2 Moraviţa scoate la iveală faptul că Tiberiu Oprea este unul dintre cei care au menţionat în declaraţii nume sonore, cum ar fi Aurel Mateuţ, Sorin Blejnar, Dănuţ Rovinar, Cristian Şaptebani, Cornel Iurel, Ştefan Florea, precum şi persoane din conducerea S.P.F. şi I.J.P.F. Timiş din perioada când funcţionau magazinele duty-free.

Discuţii despre şpagă
Din acest motiv, procurorii DNA au dispus faţă de persoanele menţionate disjungerea materialului de urmărire penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Tiberiu Oprea era angajat al Direcţiei regionale Vamale Timişoara din 1991, iar în momentul sinuciderii sale era inspector vamal superior la Vama Moraviţa. În perioada octombrie-noiembrie 2010 a lucrat şi la Foeni II. În declaraţiile date la dosar, înainte de a se sinucide, Tiberiu Oprea l-a menţionat pe Ştefan Prisecaru, şeful Biroului Vamal Moraviţa, căruia i-a dat 200 de euro de la Foeni.
„Eu nu am mai dat bani cu titlu de mită lui Prisecaru Ştefan, dar i-am auzit pe alţi colegi ai mei că se văitau că procentul pe care trebuiau să-l dea acestui şef era de 60 la sută din încasările făcute în vamă. Discuţiile erau că nici el nu beneficia în totalitate de aceşti bani, pentru că trebuia să dea şi el mai departe”, a afirmat Tiberiu Oprea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite