EXCLUSIV Imagini de coşmar în Bastionul de 10 milioane de euro: pereţi cu mucegai şi igrasie, la mai puţin de un an de la inaugurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce tencuiala de pe pereţii exteriori a început să cadă, şi interiorul arată dezastruos. Într-unul din corpurile clădirii, igrasia a ieşit prin tencuiala care s-a desprins, lăsând pete urâte. Muncitorii au încercat ieri să acopere mizeria.

Bastionul din Timişoara, unul din cele mai frumoase şi promiţătoare proiecte ale Banatului, se transformă încet-încet într-un fiasco total. După ce a fost „măcinat” de scandalurile introducerii în spaţii a unor firme, iar mai apoi de lipsa de interes a societăţilor comerciale, care nu s-au înscris la licitaţii, Bastionul este măcinat şi la propriu, de igrasie.


image

Primele semne ale dezastrului din Bastion au apărut la începutul acestui an, când tencuiala proaspăt vopsită de pe un trotuar a început să cadă. Reprezentanţii Consiliului Judeţean au dat vina atunci pe „un curent de aer”. Problema este că aceeaşi situaţie a apărut şi în spaţiile închise, care au stat goale de la deschidere şi până acum, semn că Bastionul are mari probleme. 

Ascund mizeria cu vopsea

Ieri, muncitorii au „descins” în spaţiile cu probleme, „înarmaţi” cu şpacluri şi trafaleturi pentru a ascunde mizeria scoasă la suprafaţă. Pereţi îngălbeniţi, tencuială căzută şi chiar zone cu mucegai. Aşa arătau spaţiile în care s-au investit aproximativ 10 milioane de euro. „Lucrările sunt în perioada de garanţie, care se termină în 12 octombrie. Constructorul lucrează la remedierea unor deficienţe care nu au fost prevăzute în momentul lucrărilor de proiectare”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Timiş, Jana Lavrits.

Potrivit acesteia, dacă deficienţele nu se refac şi constructorul nu rezolvă problemele apărute, recepţia lucrării nu se va face. Arhitectul timişorean Adrian Glonţ, specializat în arhitectură istorică, susţine că problemele pleacă de la calitatea materialelor folosite. „Acolo sunt nişte probleme de infiltrare a apei pe care nu au reuşit să le rezolve. A doua problemă este cea a materialelor de construcţii. La astfel de lucrări se foloseşte numai var stins vechi, dar din cauza termenelor se foloseşte un var nestins suficient”, a spus arhitectul. Adrian Glonţ a mai spus că, deşi s-au investit 10 milioane de euro în Bastion, pentru o lucrare de calitate era nevoie de o sumă mult mai mare.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea o fotogalerie cu dezastrul din Bastion

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite