Elevi de liceu, echipaţi în uniformele ofiţerilor nazişti pentru a face lecţia de istorie mai interesantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi ai Liceului din Recaş  au organizat o lecţie de istorie practică FOTO Facebook
Elevi ai Liceului din Recaş  au organizat o lecţie de istorie practică FOTO Facebook

Liceul din oraşul timişean Recaş a organizat vineri un eveniment dedicat celui de-Al Doilea Război Mondial, un fel de lecţie de istorie practică, ocazie cu care mai mulţi elevi au îmbrăcat uniforme militare, printre care şi cele ale ofiţerilor nazişti.

Mai multe eleve din Recaş au postat pe Facebook poze în care zâmbesc  îmbrăcate în haine militare ale ofiţerilor din Al Doilea Război Mondial, inclusiv ţinute ale ofiţerilor nazişti. Imaginile par a fi de la o  serbare organizată in liceu. În realitate, liceenii  au participat la un eveniment dedicat sfârşitului celui de-Al Doilea Război Mondial în Banat. Potrivit directoarei liceului, Mirela Serafim,  elevii au participat la o lecţie de istorie practică  pe tema războiului, iar pentru ca lecţia să fie mai interesantă, copiii implicaţi activ în eveniment, au îmbrăcat haine ale ofiţerilor din ţările participante în Al Doilea Război Mondial. 

Am avut invitaţi doi veterani de război pentru a marca data de 9 octombrie 1944, când a fost eliberată ultima brazdă de pe teritoriul Banatului. A fost un scenariu pus la punct. Nu a fost o aniversare clasică în care vine cineva şi povesteşte. Copiii au fost implicati activ. Fiecare copil a avut o uniformă a unei ţări.  Au fost în total 20-25 de costume. Era vorba de faptul că România a ieşit de sub ocupaţie nazistă. Trebuiau implicaţi şi unii şi alţii.  Era discriminatoriu să fie reprezentanţi numai noii aliaţi. La fiecare text pe care îl aveau se invocau legile care prevăd ca trebuie implicaţi şi unii şi alţii", a explicat directoarea Liceului din Recaş prezenţa hainelor ofiţerilor nazişti. Potrivit Mirelei Serafim, evenimentul a fost organizat la iniţiativa şi cu ajutorul Asociaţiei Militarilor în Rezervă şi Retragere Erou Petru Laţcu, asociaţie care a pus la dispoziţia elevilor şi costumele.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite