Cum poate fi salvat Liceul „Grigore Moisil“ din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la „Moisil“ sunt printre cei mai buni în domeniul informaticii din Timişoara
Elevii de la „Moisil“ sunt printre cei mai buni în domeniul informaticii din Timişoara

„Adevărul de Seară” atrage atenţia asupra reducerii numărului de clase la „incubatorul de IT-işti”. Timişorenii au răspuns campaniei de susţinere a Liceului „Moisil” şi au cerut păstrarea specializărilor care formează elevi de top.

Liceul „Grigore Moisil” din Timişoara este ameninţat de restructurări, astfel că, din anul şcolar 2010-2011, instituţia va avea 4, în loc de 5 clase de matematică-informatică intensiv. De asemenea, instituţia ar putea fi nevoită şi să renunţe la specializarea care a consacrat-o, pentru că lipsa banilor va tăia şi din orele de informatică la care elevii iau parte săptămânal.
Singurele soluţii rămân includerea liceelor intensive în grupul şcolilor care necesită o alocare bugetară suplimentară sau finanţarea orelor de informatică de către Primăria Timişoara sau Consiliul Local.


Reacţii împotriva deciziei Inspectoratului Şcolar


„Sunt convinsă că mulţi elevi, profesori şi părinţi sunt la fel de indignaţi ca şi mine. Înţeleg că anumite costuri trebuie reduse, dar nu este corect ca o decizie restructurală să se facă de sus în jos, de la instituţiile de elită şi o specializare atât de importantă”, a declarat Teodora Militaru, absolventă de „Moisil” şi studentă la Digital Media Production, în cadrul prestigioasei Universităţi Sheffield, din Anglia.
„Reducerea acestor clase a fost propusă fără a ţine seama de impactul negativ pe termen lung pe care îl va avea această măsură. Elaborarea planului de şcolarizare trebuie să ţină seama în primul rând de nevoile şi capacitatea economiei, atât la nivel local, cât şi naţional”, a scris Oliewer Florea pe timisoara.adevarul.ro.


Cititorii au votat susţinerea liceului


ll Sondajul lansat de ziarul „Adevărul de Seară” pe timisoara.adevarul.ro arată că 91,43 la sută dintre cititori nu doresc reducerea numărului de clase şi ore de informatică la Liceul „Grigore Moisil”. Profesorii Universităţii Politehnica din Timişoara susţin, la rândul lor, „Liceul de informatică”. „Domeniul IT este unul de referinţă pentru România, care trebuie susţinut”, a declarat Octavian Proştean, decanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara.


Nu este corect ca restructurarea să se facă de sus în jos, începând cu instituţiile de elită.
Teodora Militaru, absolventă „Moisil“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite