Cum au „răsărit“ în ultima declaraţie de avere a noului prefect de Timiş două terenuri, un apartament şi o casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul prefect al judeţului Timiş va depune jurământul luni, 28 august FOTO Facebook/Eva Andreaş
Noul prefect al judeţului Timiş va depune jurământul luni, 28 august FOTO Facebook/Eva Andreaş

Noul prefect de Timiş, Eva Andreaş, are o experienţă bogată în administraţia publică. Din postura de funcţionar public, Eva Andreaş a depus în fiecare an declaraţie de avere. În ultima declaraţie de avere a noului prefect de Timiş au „răsărit”, însă, bunuri care, deşi sunt dobândite în anii 2000 – 2004, nu apar în declaraţiile anterioare.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, completate în mai 2017, noul prefect de Timiş nu deţine pe numele său niciun bun. În declaraţia de avere a Evei Andreaş apar, însă, pe numele soţului, Silviu Andreaş, două terenuri în Timişoara în suprafaţă de 119 şi 500 mp, un apartament de 153 mp şi o casă de 420 mp. Bunurile au fost dobândite de Silviu Andreaş în anii 2000 şi 2004, când nu era căsătorit cu actuala sa soţie.

Pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, cea mai veche declaraţie de avere a Evei Andreaş datează din 2011. Chiar dacă la acea dată era căsătorită cu Silviu Andreaş, iar acesta deţine proprietăţile încă din anii 2000, bunurile nu apar în declaraţia de avere a actualului prefect. Prima menţiune referitoare la aceste bunuri apare abia în declaraţia de avere a Evei Andreaş din 2017.

Contactată pentru un punct de vedere, Eva Andreaş a declarat că doar la începutul acestui an, după ce s-a angajat la Guvern, i s-a spus că trebuie să declare şi bunurile dobândite de soţul său înainte de căsătorie. „Soţul meu este proprietar. Eu nu apar niciunde. În momentul în care m-am detaşat la Bucureşti, cei de la Bucureşti mi-au spus că trebuie trecute şi bunurile soţului meu dinainte de căsătorie. Cei de aici, de la Consiliul Judeţean, mi-au spus că nu trebuie trecute decât bunurile mele ca funcţionar public. Asta este explicaţia diferenţei din declaraţia de avere. Acelea sunt bunurile soţului meu dobândite înainte de a ne căsători”, a declarat Eva Andreaş.

Ghidul de completare a declaraţiilor de avere disponibil pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate prevede că la rubrica „titular”  se menţionează în cazul bunurilor proprii numele proprietarului (titularul, soţul/soţia, copilul), iar în cazul bunurilor în coproprietate se precizează cota – parte şi numele coproprietarilor. Acelaşi document mai prevede că declaraţiile de avere se fac în scris, pe propria răspundere, şi cuprind drepturile şi obligaţiile declarantului, ale soţului/soţiei, precum şi ale copiilor aflaţi în întreţinere, în conformitate cu Anexa nr. 1 din Legea 176/2010. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite