Un urs însetat, un râs singuratic și un ieduț de capră neagră trec peste obstacolele iernii. Imagini spectaculoase VIDEO

0
Publicat:

Camerele de monitorizare au surprins, în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, un urs însetat în timp ce încerca să dea stratul de gheață la o parte. Iarna le pune probleme și râșilor, dar mai ales puilor de capră neagră.

Urs însetat Captură video: Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș
Urs însetat Captură video: Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș

A venit iarna, iar animalele sălbatice continuă goana după hrană. Zilele trecute, o cameră video de monitorizare a faunei, amplasată de rangeri în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, a surprins un urs la una din adăpătorile din parc.

Însetat fiind, animalul încerca să dea la o parte stratul subțire de gheață. Spre dezamăgirea lui a descoperit că nu mai este apă și s-a lăsat păgubaș.

Pe camele de monitorizare a faunei au fost văzute și mai multe exemplare tinere de râs care au plecat spre vânătoare. Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs din Europa. Femelele de râs au de obicei doi pui, care rămân în grija mamei până la maturitate, la vârsta de doi ani.

„Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare”, informează Regia Națională a Pădurilor - Romsilva.

De asemenea, pentru ieduțul de capră neagră și puiul de urs părinții continuă să fie importanți în depășirea obstacolelor care vin odată cu instalarea iernii. Mai multe exemplare au fost surprinse pe imagini în timp ce pășeau cu atenție în căutarea hranei.

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș este administrat de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Parcul este situat în județele Harghita și Neamț. Are o suprafață de 7.072 hectare, din care 6.557 de hectare sunt păduri. Dintre acestea 5.123 hectare se află în zone de protecție.

Fauna parcului este deosebit de bogată în specii rare şi periclitate, cât şi în alte specii caracteristice zonei montane. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite