Târgu-Mureş: Trei din patru mureşeni nemulţumiţi de transportul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Conform unui sondaj realizat de Adevărul de Seară într-o staţie de autobuz, trei din patru mureşeni sunt nemulţumiţi de transportul în comun. Cei mai mulţi spun că preţul perceput e prea mare raportat la condiţiile de transport oferite.

Cei mai mulţi mureşeni s-au arătat nemulţumiţi de preţul biletelor şi abonamentelor, de mizeria şi mirosul din mijloacele de transport, dar şi de şoferii nervoşi, care frânează brusc, deşi conduc un autobuz plin de călători.

Nemulţumiţi de preţ

„Eu am abonament pe linia 12 şi nu mi se pare corect să nu pot veni cu alt autobuz care circulă pe aceaşi linie. Plus că plătim şi mult. Mă costă 65 de lei lunar abonamentul pe o linie şi de multe ori stau în picioare aşa de aglomerat este, iar atunci când vine căldură se simte şi mirosul de transpiraţie”, spune mureşeanca Elena Chiruţi.

Potrivit transportatorilor, măsura are ca scop prevenirea aglomerării autobuzelor. „Este foarte corect să nu poată circula pe altă linie cu acelaşi abonament. Nu putem lăsa ca linia 4 să se aglomereze, iar autobuzul de pe linia 12 să circule gol”, a precizat Tatar Bela, director Asociere Transport Local-Siletina Impex.

Cu toate că mureşenii sunt nemulţuimiţi de raportul calitate-preţ, transportatorii se gândesc să scumpească şi preţul biletelor, după ce abonamentele s-au scumpit cu 14% de la 1 februarie. „Facem o analiză la sfârşitul semestrului şi vom decide preţul şi cu cât se vor scumpi”, a mai precizat Tatar Bela.

Microbuze şi autobuze pline şi neaerisite

Aglomeraţia şi mirosul neplăcut sunt principalele motive de supărare pentru majoritatea călătorilor. „La orele de vârf autobuzele şi maxi taxi-urile sunt aglomerate, iar aerisirea se face doar prin deschiderea geamului. Eu zic că pentru banii pe care îi dăm am meritam mai mult, iar condiţiile ar trebui să fie mai bune”, a spus Luminiţa Şanta, 23 de ani, vânzătoare.

Legat de preţul biletelor, trasnportatorii se apără spunând că nu le-au scumpit de patru ani, iar de aglomeraţia din mijloacele de transport vinovaţi sunt şoferii. „Legea prevede clar, în limita locurilor se poate urca”, spune Tatar Bela. În ceea ce priveşte şoferii care apasă prea brusc pedala de acceleraţie, Tatar Bela dă vina pe traficul infernal din oraş.

Câte autobuze şi microbuze circulă în oraş

În Târgu-Mureş circulă 75 de autobuze marca MAZ 103 şi FBW şi 18 minibuze ce aparţin Asocierii Transport Local-Siletina Impex. Acestea circulă pe 21 de linii. De asemenea, societatea de trasport TudorTrans deţine 23 de minibuze, care circulă pe patru linii de transport în comun.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite