Târgu-Mureş: Ioan Ovidiu Sabău este noul antrenor al FCM Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Ovidiu Sabău a semnat un contract, pe doi, ani, cu FC Municipal Târgu-Mureş, grupare la care a fost prezentat în cursul zilei de ieri. La FCM Sabău va fi secondat de Mircea Cojocaru şi de preparatorul fizic Dan didiţă. Alin Artimon, adus după înfrângerea târgumureşenilor îmotriva Gloriei Bistriţa, va prelua funcţia de director al centrului de copii şi juniori.

A refuzat Vasluiul pentru a antrena FCM-ul

Fostul mare jucător al unor echipe ca Dinamo, Rapid şi al selecţionatei României, Ioan Ovidiu Sabău a acceptat oferta de a antrena echipa târgumureşeană după două zile de discuţii cu reprezentanţii clubului. „Este o decizie care a venit în urma unor discuţii. Am avut şi alte variante, nu am putut accepta funcţia de director tehnic la Vaslui, apoi a venit această ofertă. Au fost trei luni de zile în care am lipsit din fotbal. Nu este uşor ca după 25-30 de ani de joc să stai departe de fotbal. Am analizat situaţia şi am luat în calcul perioada foarte frumoasă petrecută în '88 la Târgu-Mureş", a declarat Ioan Ovidiu Sabău. Managerul general al FCM, Claudiu Maior, l-a prezentat pe Sabău cu mari emoţii. „Sperăm să reuşim să ne mai încadrăm la câteva cerinţe. Dacă la primărie nu am emoţii, aici chiar am, pentru că după patru ani de zile avem pe cineva care sperăm că va reuşi să ducă echipa acolo unde îi este  locul după 18 ani. Am discutat mult. Ieri am stat până la ora 2 noaptea la Cluj şi am cerut acceptul Consiliului de Administraţie. Dar, vă daţi seama, când rosteşti numele Sabău, ai spus totul despre fotbalul românesc", a declarat Claudiu Maior.

Despărţirea de Falub şi evitarea retrogradării

Managerul general al clubului FC Municipal Târgu-Mureş, Claudiu Maior, spune că despărţirea de antrenorul Adrian Falub s-a realizat în condiţii amiabile. Maior a adăugat faptul că primarul muicipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, i-a trimis o scrisoare deschisă fostului antrenor al FCM, prin care i-a mulţumit pentru prestaţia avută la echipă şi că a adus FCM-ul în prima ligă. La rândul său, Sabău l-a felicitat pe Falub pentru munca depusă la echipă. Noul antrenor al FC Municipal Târgu-Mureş consideră, însă, că, în acest moment, situaţia echipei este cât se poate de delicată şi spune că există anumite posturi deficitare, care trebuie îmbunătăţite urgent. Deşi nu a văzut niciun meci al portocaliu-albaştrilor, Sabău spune că a primit informaţiile necesare despre lot şi că va face tot posibilul să salveze echipa de la retrogradare. „Echipa se află într-o situaţie complicată, cu patru puncte şi cu golaveraj minus cinci. Voi face tot posibilul să ajut acest oraş şi să salvez echipa de la retrogradare. Oriunde am fost m-am implicat foarte mult şi vreau ca lumea să fie fericită şi să obţin rezultate bune cu echipa", a adăugat Sabău. Noul antrenor al FCM are la dispoziţie o săptămână pentru a pregăti echipa pentru meciul de pe teren propriu, din etapa a şaptea a ligii întâi, împotriva echipei Gaz Metan Mediaş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite