Cristian Boieriu a devenit decan la UMF Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Boeriu este noul decan la Facultatea de Medicină
Cristi Boeriu este noul decan la Facultatea de Medicină

În cadrul alegerilor pentru decanii celor trei facultăţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie, la Facultatea de Medicină a fost ales coordonatorul SMURD Mureş, prof.dr. Cristian Boieriu. Noul decan al Facultăţii de Medicină Dentară este prof.dr. Mariana Păcurar, iar la Farmacie prof.dr. Daniela Muntean.

Cristian Boieriu a devenit cadru didactic al UMF în anul 2004 iar din 2008 a fost ales şef de lucrări la Medicină de Urgenţă, o specializare comună cu ATI. Pe lângă funcţia universitară, Boieriu va continua să fie coordonator al SMURD Mureş,  însă pentru UMF proiectele de viitor le va face doar după şedinţa de validare în funcţie, ce va avea loc mâine.

Adevărul a realizat un interviu-portret cu dr. Cristi Boeriu. Iată, aşadar, povestea coordonatorului SMURD, ajuns decan la UMF Târgu-Mureş.

Cristian Boeriu s-a născut şi a crescut în Târgu-Mureş. A mers la aceeaşi şcoală timp de 12 ani şi a ştiut tot timpul ce vrea să facă. Evenimentul care i-a determinat cursul vieţii s-a întâmplat pe când avea doar 14 ani. „Mama a avut un accident rutier. A fost lovită pe trecerea de pietoni şi a fost internată cam zece zile în spital. Ei bine, acele zece zile au fost hotărâtoare pentru mine. Atmosfera din spital, starea de spirit de acolo m-au determinat să îmi doresc să mă fac medic" îşi aminteşte Cristian Boeriu. Aşa a urmat perioada studiilor. Mai întâi liceul la chimie-biologie şi apoi admiterea la Medicină. „Un an de zile numai am învăţat. Singura distracţie a fost şcoala de şoferi, şcoala aceea de trei luni cu mecanică şi jaloane. În rest, am învăţat zi şi noapte pentru Medicină", spune Cristi.

Raed Arafat i-a influenţat viaţa

Primul contact cu SMURD-ul a fost în anul patru de Medicină. „Prin aprilie '90, de curiozitate am mers cu un coleg să vedem ambulanţa SMURD. Atunci atât exista. O ambulanţă şi o maşină pentru medic. Iar ambulanţa era la pompieri şi noi eram foarte intrigaţi de ce stătea ambulanţa la pompieri. Am mers acolo şi am găsit o echipă extraordinară. Am spus că vrem să facem şi noi gărzi şi am găsit un loc liber. Aşa am făcut prima gardă la SMURD", povesteşte medicul Boeriu.

Primele trei gărzi la SMURD au fost lipsite de evenimente aşa că tânărului student i-a cam pierit cheful de SMURD. „A patra gardă era decisivă. Eram destul de convins să renunţ. Întâmplarea a făcut ca în acea gardă să fiu cu doctorul Arafat. Am avut atunci 15 cazuri în 24 de ore. M-am îndrăgostit pe loc de SMURD şi m-am decis să rămân" spune Cristi. De altfel, medicul Arafat a avut un rol decisiv în cariera lui Cristian. „Raed avea un apartament închiriat, iar noi, cei care voiam să facem gărzi, mergeam la el. Acolo mâncam, acolo discutam despre cazuri, era ceva special. Tot la el acasă am descoperit şi primul computer mai performant. Ţin minte că într-o zi am vrut să vedem ce este în el. L-am demontat şi n-am mai ştiu să-l montăm la loc. Când a văzut Raed ce am făcut şi-a pus mâinile în cap", îşi aminteşte Cristi Boeriu.

De altfel, perseverenţa şi ambiţia lui Raed Arafat l-au determinat pe Cristi să meargă până la capăt cu SMURD-ul. „Ştiţi poate că la început ni se puneau tot felul de piedici. Dar când vedeai că omul ăsta sparge munţii, nu puteai să renunţi", spune Cristi Boeriu. În paralel cu munca de voluntar la SMURD, Cristi tehnoredacta lucrări de diplomă şi preda cu ora Ginecologia, la Liceul Sanitar. Aşa rezista şi financiar. Anii de muncă la SMURD i-au adus satisfacţii profesionale imense. În paralel şi-a terminat studiile pe ATI şi apoi şi-a dat examenul de medic primar. Momentan este medic şef adjunct şi coordonatorul SMURD-ului din Târgu-Mureş. Din 2008 este cadru universitar la UMF Târgu-Mureş ca şef de lucrări pe disciplina Medicină de urgenţă. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite