Crezi că e sănătos să „ciuguleşti” între mese? Medicii spun că este o metodă sigură să ne distrugem tot organismul - bolile pe care le putem facem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciugulitul între mese va poate aduce kilograme în plus
Ciugulitul între mese va poate aduce kilograme în plus

Un colţişor de pâine, o bucată de ciocolată, câţiva covrigei...Considerăm că nu mâncăm, ci „ciugulim”. Nutriţioniştii atrag atenţia că „ciugulitul” între mese ne dă organismul peste cap: corpul nu va mai ştii când îi este foame şi când nu. Alta este povestea celor două gustări dintre mesele de peste zi, recomandate chiar.

Ce înseamnă a ciuguli între mese

„Ciugulitul între mese este unul dintre principalele motive din cauza cărora ne îngrăşăm. Pe lângă kilogramele în plus, ciugulitul ne dereglează şi mecanismul foame-saţietate. Nu avem habar când ne e foame sau când suntem sătui pentru că mereu mâncăm câteceva”, atrage atenţia nutriţionistul Liana Conţiu.

În timpul serviciului, un covrig de 1 leu


„Saleurile, produsele de patiserie, covrigeii se află în topul "ronţăielilor" care nu ne aduc niciun beneficiu sănătăţii”, mai spune nutriţionista. În Târgu Mureş, de exemplu, la mare căutare sunt covrigii. Poţi vedea cozi mari, la orele prânzului, pentru că o astfel de „ciuguleală” costă doar câţiva lei.

Gustările sănătoase sunt altceva

Mures

„Să nu confundăm ciugulitul nesănătos cu gustările sănătoase. Zilnic, ar trebui să avem 3 mese principale şi 2 gustări. Un exemplu de gustare sănătoasă: un fruct; un iaurt seminţe într-o cantitate potrivită”, mai spune nutriţionista.


„Rolul gustărilor este acela  de ne a suplimenta meniul zilnic şi de ne a furniza energie pe timpul zilei atunci când avem nevoie. Din acest motiv este obligatoriu să consumăm alimente calitative. Un aliment fără importanţă nutriţională nu ne ajuta organismul cu nimic, din contra, ne îngraşă!”, explică Liana Conţiu

migdale

Dacă chiar simţiţi nevoia de dulce, puteţi încerca o bucăţică de ciocolată neagră. Sau un măr copt cu scorţişoară nu are mai mult de 100 de calorii. Puteţi ronţăii o mână de migdale, care vă asigură necesarul de fibre şi proteine, fără colesterol.

Nutriţioniştii mai spun că aceste gustări nu trebuie să aducă mai mult de 100 de calorii şi că au rolul de a alunga senzaţia de foame, între mese, ceea ce vă va face să mâncaţi mai puţin.

citiţi şi

Lista celor mai sănătoase gustări de vară
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite