Conductă de gaze fisurată în spital după cutremurul din Oltenia: „Defecțiunea a fost remediată la timp”

0
Publicat:

Clipe de panică la Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu din Dobrița, în apropierea epicentrului cutremurului care a avut loc luni în Oltenia, la ora 16.58. O conductă de gaze s-a fisurat în urma seismului.

Crăpături în pereții blocurilor din Târgu Jiu după cutremurul de luni FOTO Adevărul
Crăpături în pereții blocurilor din Târgu Jiu după cutremurul de luni FOTO Adevărul

Conform Detașamentului de Pompieri Târgu Jiu, la spital au fost semnalate scurgeri de gaze, iar un echipaj de intervenție s-a deplasat la fața locului. Totodată, s-a luat legătura cu furnizorul de gaze care a trimis o echipă de revizie la locul incidentului. Astfel, s-a constatat că scurgerile proveneau de la un robinet montat pe instalația de alimentare a unei centrale. "Defecțiunea a fost remediată. Centralele sunt amplasate într-o încăpere special amenajată, nefiind niciun pericol pentru pacienți. Defecțiunea a fost observată și remediată la timp", a transmis Detașamentul de Pompieri Târgu Jiu.

Pereții s-au crăpat 

Un cutremur de magnitudine 5,2 a avut loc luni după-amiază în sudul României, la ora 16.58. Seismul a fost urmat de trei replici. Primele efecte ale cutremurului din Gorj au apărut la Târgu Jiu. Pereții mai multor blocuri au crăpat.

Mai mulți locuitori au postat imagini cu casa scărilor și holurile blocurilor unde domiciliază. Oamenii se tem că la un cutremur mai mare își vor pierde locuințele. În municipiul Târgu Jiu, aflat la aproximativ 20 de kilometri de epicentrul cutremurului, seismul s-a resimțit puternic. Oamenii s-au speriat, iar unii au stat câteva ore în fața blocurilor. 

„Cine să ne consolideze nouă blocurile?”

Când au reintrat în apartamente au văzut primele efecte ale cutremurului.

Dacă la un cutremur de magnitudinea 5,2, ni s-au crăpat pereții, vă dați seama că blocul o să cadă peste noi la un cutremur mai mare. Trăim în locuințe nesigure, suntem conștienți, dar nu avem ce face. Nu avem nicio putere, nu avem cui să cerem ajutor. Cine să ne consolideze nouă blocurile? Noi nu putem, nu avem bani așa că nu ne rămâne decât sa ne rugam”, au spus locatarii unuia dintre blocurile afectate de cutremur. 

Cutremurul cu magnitudinea 5,2, care a avut loc luni după-amiaza în zona seismică Gorj, nu are nicio legătură cu cele care se produc în Turcia, pentru că este pe altă placă tectonică, a declarat Constantin Ionescu, directorul general al INCDFP. 

"Nu are legătură cu Turcia, nu are cum. M-am uitat peste mişcările plăcii cu date de GPS, de la est la vest, la sud, a plăcii anatoliene, iar ale noastre dacă au legătură au cu cele din Serbia, din Croaţia, din zona aceasta. Este pe altă placă tectonică. Cutremure au mai fost în zona seismică Gorj, dar foarte rare, au mai fost în anii 1980, 1910, 1893 dar cu magnitudini mici, în jur de 4. Nu anunţă nimic. Este ceva normal", a precizat Ionescu.  

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite