Ciobănașii din Novaci care au ridicat în picioare sala la „Românii au talent“ VIDEO

0
Publicat:

Grupul vocal folcloric „Nedeia” din Novaci, județul Gorj, a urcat pe scena de la „Românii au talent“ și a reușit să ridice sala picioare.

Grupul „Nedeia“ a primit patru de „Da“ și au trecut în etapa următoare Foto: Românii au talent
Grupul „Nedeia“ a primit patru de „Da“ și au trecut în etapa următoare Foto: Românii au talent

Juriul i-a răsplătit cum se cuvine, cu patru de „Da”.

„În urmă cu 7 ani, Elena Bălan a înființat acest grup. Este alcătuit din 18 elevi cu vârste cuprinse între 9 și 22 de ani. Toți sunt copiii crescătorilor de animale de pe Transalpina. În puținul timp liber pe care îl au, copiii își ajută părinții cu tot ceea ce presupune îngrijirea animalelor din gospodărie. Majoritatea au stâne de oi“, se arată pe site-ul emisiunii Românii au talent.

Copiii au mărturisit că cel mai frumos moment a fost când au trecut de prima etapă de preselecții la „Românii au talent“.

Grupul Vocal „Nedeia"- Novaci este secție externă a Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, care funcționează în cadrul Casei de Cultură Novaci.

Copiii din grupul vocal „Nedeia“ au avut succes Foto: Românii au talent
Copiii din grupul vocal „Nedeia“ au avut succes Foto: Românii au talent

Grupul vocal „Nedeia“ a fost înființat în anul 2018. Este un grup orientat spre zona folclorică păstorească. Zona Novaci este cunoscută mai ales prin numărul mare de crescători de ovine. 

De asemenea, localitatea Novaci, aflată la poalele Muntelui Parâng, a devenit și o zonă turistică importantă, pentru că se află pe traseul celui mai înalt drum din România, Transalpina. De asemenea, o zonă din Rânca, stațiunea aflată la o altitudine de 1.600 de metri se află în administrarea orașului Novaci

Ansamblul folcloric care există de peste șase decenii 

În Novaci mai există Ansamblu folcloric „Nedeia“, care funcționează de șase decenii. „Este o emblemă a folclorului păstoresc zonal. A primit denumirea de «Nedeia» în anul 1977, fiind de fapt continuatorul unei formații de fluierași si băcițe care la începutul anilor 60 reunea novăcenii talentați și pricepuți în arta interpretării și transpunerii în scenă a cântecului și dansului popular ciobănesc, meșteri ai cântatului la fluier, iubitori ai obiceiurilor populare vechi, păstrate si promovate cu sfințenie“, se arată pe site-ul Primăriei Novaci. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite