A parcurs în alergare traseul de pe Transalpina dintre localitățile Novaci și Rânca VIDEO

0
Publicat:

Un tânăr din Pitești, antrenor personal pentru persoanele care doresc să slăbească într-un mod sănătos, a parcurs în alergare traseul de pe Transalpina, dintre localitățile Novaci și Rânca.

Tânărul din Pitești a alergat de la Novaci și până la Runcu Foto: Facebook/Roșu Ionuț Giani
Tânărul din Pitești a alergat de la Novaci și până la Runcu Foto: Facebook/Roșu Ionuț Giani

Distanța de la Rânca la Novaci este de aproximativ 18 km cu o diferență de altitudine de peste 1.000 metri. Nu mulți se încumetă să parcurgă acest traseu per pedes, deoarece panta de urcare este accentuată.

Ionuț Giani Roșu a reușit să alerge 15 kilometri din acest traseu într-un timp de o 1h:28m.

O dată ajuns în stațiunea montană Rânca, după ce și-a tras sufletul, Giani nu s-a oprit aici și a alergat până la cea mai înaltă altitudine a stațiunii și anume 2.136 m, Vârful Păpușa.

„Dacă vineri am urcat de la Novaci la Ranca, astăzi nu puteam rata șansa de a și coborî. Vremea nu a fost cea mai prietenoasă dar tot am reușit să alerg printre «picături»

A fost o alergare pe cinste, 21 de km prin ploaie și ceva zăpadă pe la Rânca“, a transmis tânărul pe pagina sa de Facebook.

Transalpina, cel mai înalt drum din România

Transalpina este cel mai înalt drum din România, care atinge în pasul Urdele înălțimea de 2.145 de metri. Pe perioada sezonului rece, tronsonul dintre Rânca, județul Gorj, și Obârșia Lotrului, județul Vâlcea, este închis circulației. Turiștii și iubitorii sporturilor de iarnă pot ajunge la Rânca pe Transalpina, pornind din localitatea Novaci, care se afla la poalele Munților Parâng.

Zona s-a dezvoltat foarte mult din puncte de vedere al spațiilor de cazare. La Rânca există hoteluri, pensiuni și case de vacanță cu o capacitate de aproximativ 8.000 de locuri.

Transalpina are o lungime de 150 de kilometri, între localitățile Bengești Ciocadia, din județul Gorj, și Sebeș, din județul Alba. Drumul este foarte apreciat, atunci când este deschis în totalitate circulației, mai ales de către motocicliștii străini. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite