Camere video montate în Defileul Jiului, pentru a-i prinde pe cei care aruncă deșeuri

0
Publicat:

Mai multe camere de supraveghere video au fost montate în Defileul Jiului, pe traseul Drumului Național 66, care străbate această zonă, pentru a-i depista pe cei care aruncă deșeuri în locuri interzise.

Parcul Național „Defileul Jiului“ este poluat de cei care aruncă deșeuri
Parcul Național „Defileul Jiului“ este poluat de cei care aruncă deșeuri

Camerele au fost montate de către Administrația Parcului Național „Defileul Jiului“. 

Marin Șerban, director al Administrației Parcului Național „Defileul Jiului“, a spus că, în pofida acțiunilor de igienizare care sunt desfășurate regulat, deșeurile sunt aruncate în aceleași locuri care au fost curățat.

În aceleași zone se depun în continuare deșeuri și e același dezastru. După o serie de acțiuni care au avut loc în ultimele luni, gunoaiele sunt la loc. Nu înțeleg acest comportament. Am montat câteva camere de supraveghere în zonă. Nu pot să precizez locațiile, tocmai pentru a surprinde astfel de evenimente. Vor fi puse la dispoziția Poliției, în cazul în care vor fi surprinse. Acestea se află în zona drumului național“, a spus Marin Șerban.

„Trebuie luate măsuri drastice“

Șerban a menționat că proiectul trebuie extins și că este nevoie de montarea mai multor camere de supraveghere video și chiar să fie înființat un centru de monitorizare.

„Este imperios necesar să fie luate măsuri drastice, ceea ce înseamnă că trebuie implementat un proiect amplu, alături de restul instituțiilor, de montare de camere video în parcările de pe drumul național și în anumite zone din Defileul Jiului, cu un dispecerat propriu“, susține directorul Administrației.

Peste 400 de specii de animale trăiesc în parcul național

Parcul Național „Defileul Jiului“ este situat în partea de vest a Carpaților Meridionali, între munții Vâlcan și Parâng, și se întinde pe teritoriul județelor Gorj și Hunedoara. Defileul format de râul Jiu, care desparte două din grupele principale ale acestor munți, are o lungime de 33 de kilometri.

Parcul Național ocupă o suprafaţă de peste 11.100 hectare, împărţită între judeţele Gorj şi Hunedoara, zona fiind acoperită aproape în totalitate de păduri de fag şi de gorun (85%).

Parcul cuprinde numeroase grote, forme carstice, puţuri naturale şi avenuri. În acest loc trăiesc peste 400, dintre care unele pe cale de dispariţie şi protejate de legi naţionale şi internaţionale, dar şi peste 700 de specii de plante deosebite.

Dintre speciile de faună protejate, cele mai cunoscute sunt ursul brun, lupul, râsul și vidra. Dintre erbivore, putem aminti: căprior, cerb şi capră neagră, declarată monument al naturii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite