Traseu spectaculos la poalele munților, în Dâmbovița. Poteca spre Maluri, transformată total FOTO
0Cartierul Maluri din orașul dâmbovițean Pucioasa, care arată mai mult a sătuc pierdut printre dealuri și păduri, a fost readus la viață grație modernizării infrastructurii din zonă.

Calea de acces, lungă de 4 km, altădată greu de parcurs chiar și cu piciorul, a devenit una superbă, mai ales în această perioadă în care pădurea a prins zeci de culori.
Peisajul, văzut din dronă, rivalizează cu orice traseu de weekend din Dâmbovița, așa că aceia care vor să iasă în natură nu vor pierde nimic dacă vor alege această variantă. Valoarea totală a investiției a fost 16 milioane lei, iar banii au venit de la CNI.
„Una dintre cele mai mari investiții inițiate de mine și echipa mea este finalizată. Cu sinceritate vă spun faptul că, nici în visele mele cele mai frumoase, nu îmi imaginam că în acest mandat voi reuși această minune de a conecta la civilizație mica noastră comunitate din cartierul Maluri. Această investiție importantă, cu o valoare de peste 16 milioane de lei, a fost finanțată de cei de la CNI. Vă invit pe toți locuitorii orașului să faceți o plimbare la Maluri, în aceste zile frumoase de toamnă”, a transmis primarul Constantin Ana din Pucioasa.











Drumul către cartierul Maluri din Pucioasa. Foto Mădălin Anca / FotografPucioasa
Administrația locală a lucrat un an de zile la proiectul de infrastructură și a avut nevoie de studii geologice aprofundate, cunoscând situația alunecărilor de teren din zonă, a izvoarelor și a cantităților importante de ape ce se strâng de pe dealurile învecinate drumului.
Traseul modernizat se numește DC8 și este drumul dintre Pucioasa și cartierul Maluri. Au fost efectuate lucrări precum consolidări de maluri, amplasare piloni forați, sisteme de preluare de ape pluviale etc.
Orașul-stațiune Pucioasa este atestat din 1538, dar izvoarele de sulf si iod pentru care este cunoscut au fost descoperite în 1828.
Izvoarele naturale din Pucioasa sunt bogate în ape minerale sulfuroase, sulfatate, clorurate, bicarbonatate, calcice, sodice, hipotone, iar în zonă se și nămol terapeutic.
Indicațiile terapeutice vizează afecțiunile reumatismale, neurologice, posttraumatice, afecțiunile respiratorii, afecțiunile la nivelul gâtului, nasului și urechilor, afecțiunile dermatologice, de nutriție, cardiovasculare, metabolice etc.