Pădurile din Dâmboviţa nu sunt afectate de secetă. Director Direcţia Silvică: „Nu sunt evidente pagubele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia Silvică Dâmboviţa apreciază că seceta nu a fost afectat pădurile, deocamdată. FOTO: politica-broastei.ro
Direcţia Silvică Dâmboviţa apreciază că seceta nu a fost afectat pădurile, deocamdată. FOTO: politica-broastei.ro

Directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Petre Marin, a declart, în cadrul unei conferinţ de presă, că seceta nu creează, la acest, moment probleme în pădurile din judeţ. El a precizat că riscul este mai mare sunt în pepiniere şi plantaţiile tinere.

Plantaţii şi pepiniere afectate de secetă sunt în sudul judeţului sunt specii de arbori care au de suferit din cauza scăderii pânzei freatice.

„Pagubele pot fi cuantificate în termen util. Şi asta pentru că sunt culturi mai tinere, sunt culturi care sunt foarte repede afectate şi putem să cuantificăm chiar mai devreme de finalul anului. Deocamdată, nu sunt atât de evidente pagubele, nu avem procente serioase de pagube, poate la anumite culturi şi la anumite plantaţii s-ar putea să fie ceva, nu am făcut o evaluare, dar nu este de speriat. În partea de sud a judeţului a scăzut nivelul apei freatice, probabil şi în urma exploatărilor de agregate care s-au făcut anii anteriori. 

La un moment dat, anumite specii nu se mai adaptează la condiţiile noi. Automat, scăzând nivelul apei freatice, şi temperatura în sol e mai mare şi aprovizionarea cu apă e mai mică.”, a afirmat directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Petre Marin.

Speciile care au avut de suferit din cauza secetei sunt salcia şi plopul euroamerican. Au mai fost probleme legate de incendii. 

În acest an, în Dâmboviţa, au fost afectate de incendii 107 hectare de pădure.

Vă recomandăm să mai citiţi:  

Avertisment al salvamontiştilor. Familie de urşi observată în zone circulate din arealul Padina-Peştera

O altă comună, vizitată de o ursoaică. Sătenii din Pucheni se baricadează în case

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite