MITĂ Din ce în ce mai mulţi poliţişti dâmboviţeni sunt tentaţi să "dea mâna cu infractorii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mită cu repetiţie
Mită cu repetiţie

Haina de poliţist nu mai e ce-a fost odată! O dovedesc tot mai mulţi oameni ai legii care, ba din lăcomie, ba din lipsa de bani, după tăierile salariale de anul acesta, sunt tentaţi să bage mâna în borcanul plin cu miere al celor certaţi cu legea sau al celor care au călcat strâmb la un moment dat. Poliţiştii dâmboviţeni nu fac rabat de la “litera legii” iar în cele ce urmează vă prezentăm cele mai recente cazuri de luare

16 noiembrie, agentul şef principal Constantin Badea

Ofiţerii DGA i-au organizat un flagrant agentului şef principal Constantin Badea. Când şi-a dat seama cu cine are de-a face, omul legii s-a urcat la volan şi a demarat în trombă. În toată această nebunie s-a răsturnat cu maşina într-un şanţ de pe marginea drumului şi a ajuns şi la spital doar cu o zgârietură minoră la cap.



Agentul şef principal Constantin Badea se pare că era urmărit de mai mult timp de Direcţia Generală Anticorupţie iar flagrantul din seara aceasta a fost organizat în localitatea dâmboviţeană Voineşti. De altfel, omul legii aparţine Secţiei de Poliţie Rurală Voineşti. “Am realizat un flagrant al unui agent de poliţie care a pretins şi primit o sumă de bani în vederea soluţionării favorabile a unei cauze penale. A fost somat de către inspectorii DGA, care purtau însemnele respective şi a demarat în trombă, dar s-a răsturnat în şanţul din stânga drumului. A fost dus la spital. Este în regulă. Urmează să fie audiat la Parchet. Vorbim despre o sumă de 3000 de lei. Este cercetat pentru infracţiunea de luare de mită”, a declarat procurorul Radu Cosmin.
Omul legii a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 15 ani de închisoare.

10 noiembrie, agentul de poliţie Traian Ureche

Agentul de poliţie Traian Ureche a fost arestat pentru 29 de zile, după ce magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au stabilit că acesta se face vinovat de luare de mită. Acesta a primit sume de bani totalizând circa 4.000 lei în scopul protejării hoţilor de ţiţei din Petreşti. "În fapt, în perioada mai – august 2011, agentul de poliţie Traian Ureche din cadrul Secţiei 10 de Poliţie Petreşti a primit sume de bani de la mai multe persoane în scopul protejării activităţii infracţionale de sustragere de produse petroliere (ţiţei) din conductele unei societăţi comerciale desfăşurate de către acestea”, se arată în comunicatul DGA.



În baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa au efectuat mai multe percheziţii şi audieri în vederea probării activităţii infracţionale a poliţistului.

Ofiţerii DGA au stabilit că poliţistul nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, neluând măsurile necesare în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate în activitatea infracţională. Totodată, a furnizat informaţii necesare desfăşurării activităţii infracţionale.

17 iulie, subcomisarul Gabriel Pistolea

Verdict dur a primit şi subcomisarul Gabriel Pistolea din partea Curţii de Apel Ploieşti. Subcomisarul a fost condamnat pentru luare de mită la 2 ani de închisoare, cu executarea pedepsei.

În momentul de faţă, Gabriel Pistolea se află în Penitenciarul Mărgineni. Totul a început, conform procurorilor DNA care au instrumentat cazul, în luna mai a acestui an.



Pistolea a fost prins în flagrant luând mită 200 de euro. Nu a recunoscut fapta, însă acuzarea a avut probe consistente, iar judecătorii l-au trimis după gratii. "În perioada mai – iunie 2011, subcomisarul Gabriel Nicolae Pistolea, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti, a acceptat promisiunea remiterii de către un denunţător a sumei de 200 euro, a pretins şi a primit de la denunţător un telefon mobil şi a primit de la acelaşi denunţător suma de 300 lei”, se arată în comunicatul DNA.

Banii şi telefonul au fost pretinse şi primite cu titlu de mită pentru ca subcomisarul Gabriel Nicolae să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să constituie un dosar penal pe numele unui prieten al denunţătorului care era arestat preventiv într-o altă cauză penală. Mai exact, omul legii ar fi trebuit să înceapă urmărirea penală faţă de această persoană pentru o infracţiune pe care nu o săvârşise urmând ca, folosind un artificiu juridic, persoana arestată să beneficieze de reducerea perioadei de detenţie.

Un poliţist din Voineşti a fost prins luând mită 3000 de lei
Poliţistul Ureche este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită
subcomisarul Gabriel Pistolea
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite