Iarna şi-a arătat colţii, iar în Dâmboviţa, doar trei zone sunt acoperite cu contracte de deszăpezire încheiate cu firme private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În momentul de faţă, aproape tot judeţul este acoperit de SC Lucrări Drumuri şi Poduri, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean. Doar pe tronsoanele de drum Lunguleţu-Răcari, Valea Mare-Costeşti Vale şi parţial pe zona Moroeni-Padina-Peştera s-au încheiat contracte de deszăpezire cu firme private, iar o nouă licitaţie este programată la începutul lunii decembrie.

În judeţ sunt 40 de utilaje de deszăpezire disponibile: 21 ale SC LDP şi 19 – ale firmelor private care au adjudecat deja lucrări.

Pe de altă parte, nici Secţia de Drumuri Naţionale Târgovişte nu stă prea roz. În acest moment, secţia dispune doar de 30% din necesarul de material antiderapant, pentru că licitaţiile au fost făcute extrem de târziu. 

"Nu e ok ce se întâmplă", a transmis prefectul judeţului Dâmboviţa, Ioan Marinescu.

Cum este asigurată deszăpezirea în momentul de faţă

image

„Vă precizez că avem grupat judeţul pe mai multe zone, pentru opt trasee de deszăpezire am organizat două licitaţii, dar din păcate la licitaţiile publice s-au prezentat fie firme cu oferte care au fost declarate neconforme, fie avem situaţii în care firmele sunt foarte reticente în a executa lucrări de deszăpezire, în special din cauza lipsei utilajelor care sunt specifice unor asemenea activităţi. Avem programată o nouă etapă de licitaţii la începutul lunii decembrie. La momentul acesta precizez că deszăpezirea este asigurată după cum urmează: pe zona Pucioasa-Fieni asigură SC LDP, pe zona Dragomireşti- Malu cu Flori - SC LDP, zona Ulmi-Băleni - Secţia Comişani de la SC LDP, zona Moroieni-Padina-Peştera asigură SC Ratelen Construct şi SC LDP, pe zona Aninoasa-Gura Ocniţei-Bucşani asigură SC LDP, pe zona Moreni-Valea Lungă- I.L.Caragiale asigură SC LDP, pe Văcăre şti-Produleşti-Sălcioara - SC LDP, pe zona Dobra-Cornăţelu-Crevedia tot SC LDP, pe zona Lunguleţu-Răcari asigură SC HB Potlogi SRL şi aceeaşi societate asigură deszăpezirea pe zonele Petreşti- Şelaru şi Titu-Corbii Mari, iar pe zona Valea Mare-Costeşti Vale asigură SC Montaj Paladiu SRL, societate care a adjudecat această lucrare”, a declarat preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu. 

Multe primării şi-au cumpărat utilaje performante

"Dacă la următoarele licitaţii vom avea şi alte adjudecări, atunci sarcina LDP va fi ceva mai uşoară. Am analizat la Consiliul Judeţean şi am cerut tuturor primăriilor din teritoriu să ne precizeze modalitatea în care asigură deszăpezirea localităţilor, vestea bună, faţă de anii anteriori, este aceea că majoritatea unităţilor administrativ teritoriale au cumpărat mijloace de intervenţie, prin Grupurile de Acţiune Locale, în special buldoexcavatoare, deci mulţi dintre ei au utilaje proprii pentru deszăpezire şi, dacă va fi cazul, vom colabora pe acest subiect şi cu unităţile administrativ teritoriale. De asemenea, cei mai mulţi dintre primarii care nu au utilaje au încheiat contracte de deszăpezire cu unităţi specializate, dar sigur că dânşii sunt preocupaţi în special de drumurile comunale şi drumurile neclasificate din localitate, dar dacă va fi nevoie vom intra împreună în discuţie”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

La acest moment, Consiliul Judeţean dispune de 1317 tone de nisip, din necesarul de 4000 de tone, 830 de tone de sare şi 320,4 tone de antiderapant. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite