FOTO VIDEO Cum arată românul care a urcat, la 40 de ani, pe podiumul Campionatului Mondial de Culturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei a participat la prima sa competiţie în 1999
Andrei a participat la prima sa competiţie în 1999

Andrei Alexandrescu munceşte în sala de forţă încă din liceu, iar acum, la 40 de ani, se poate considera un sportiv împlinit. Este campion naţional la diferite categorii şi campion absolut de două ori. De departe, însă, cea mai mare performanţă a sa este podiumul obţinut la Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness.

andrei alexandrescu culturism

"Culturismul a fost prima mea pasiune. De 25 de ani fac asta şi pur şi simplu asta ştiam că trebuie să fac. M-am apucat prin clasa a IX-a, la liceu, într-o sală de box. La prima competiţie am participat prin 1999, cu rezultate destul de bune, ieşind campion naţional la categoria 65 de kg. Am făcut o pauză foarte mare, de aproape 10 ani şi înn 2009 am devenit vicecampion naţional, în 2011 campion absolut la seniori. Campion absolut am ieşit şi în 2017", spune Andrei.

Cât de importantă este alimentaţia în acest sport

"Acest sport presupune un regim alimentar foarte strict, antrenamente - uneori şi două pe zi - şi o dietă foarte strictă. Alimentaţia face diferenţa între cei care reuşesc să ducă treaba asta până la capăt şi cei care se mai abat de la reguli şi nu mai obţin rezultate. Minim trei luni înaintea unei competiţii importante trebuie să ne pregătim temeinic din toate punctele de vedere. Ca proteină se consumă foarte mult piept de pui şi de curcan, peşte, ou, iar la carbohidraţi orez şi ovăz. Nu e un regim prea sănătos, fiind unul hiperproteic, dar numai ăsta te poate duce într-o formă foarte bună. Se echilibrează totul cu mişcarea şi longevitatea în culturism este recunoscută. Sunt oameni care concurează şi la peste 60 de ani. Şi eu vreau să concurez până la o vârstă înaintată", mărturiseşte Andrei.

În 1999 a participat la prima competiţie de culturism. În perioada de opt ani, în care Andrei spune că a făcut pauză nu a renunţat definitiv la sport, însă, timpul nu i-a mai permis să se antreneze. A lucrat în armată timp de 5 ani. După ce s-a întors din ultima misiune, familia l-a convins pe Andrei să renunţe la viaţa militară şi a ales meseria de kinetoterapeut, pe care o practică de 10 ani.  

andrei alexandrescu culturism

"Kinetoterapia s-a îmbinat foarte bine cu sportul ăsta. La mine totul e legat de culturism, inclusiv meseria asta. Am avut şi un mentor foarte bun, domnul profesor Brădeanu, care lucrează la Spitalul Judeţean din Târgovişte, de la care am învăţat tot ce ştiu. De vreo 10 ani lucrez ca şi kinetoterapeut la Spitalul Judeţean din Târgovişte" 

Pentru că timpul i-a permis să se antreneze corespunzător, a revenit în sala de forţă chiar şi de două ori pe zi, iar regimul alimentar pe care l-a urmat a fost unul foarte strict. Astfel a reuşit să obţină medalia de bronz la nivel mondial.

Cea mai mare performanţă 

La Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness, Andrei Alexandrescu, în vârstă de 40 de ani, a obţinut locul III la categoria sub 80 de kilograme. Spune că este cea mai mare performanţă a sa de 25 de ani de când practică acest sport.  

"Tot în 2017 am luat şi un loc III la Campionatul mondial, fiind şi cel mai important titlu pentru mine. Pregătirea mea de până acum a dus la acest rezultat. Am avut noroc să prind şi o formă foarte bună, pentru că nu întotdeauna reuşesc", crede sportivul.

Andrei Alexandrescu spune că nu are de gând să renunţe la culturism şi speră să facă acest lucru şi la 80 de ani, dacă se poate, având exemplul unui japozez octogenar care a participat la Campionatul Mondial.

andrei alexandrescu culturism


 

andrei alexandrescu culturism

"Am câţiva tineri cu care am lucrat, dar rezultatele vin mai târziu. Trebuie să aibă răbdare, să muncească şi probabil că vor ajunge şi la nişte performanţe. Culturismul pentru mine reprezintă aproape totul. Eu nu exist fără acest sport şi toată lumea mă cunoaşte în Târgovişte după treaba asta", adaugă el.

Colegele sale din cadrul secţiei de kinetoterapie sunt mândre să-l aibă pe Andrei prin preajmă şi îl încurajează să nu renunţe la pasiunea sa.

"E o mândrie pentru noi să îl avem coleg pe Andrei, un profesionist. Trebuie felicitat şi apreciat pentru ce face, pentru că în acest sport este nevoie de disciplină de fier", spune dr. Lavinia Iliescu, medic specialist Medicină Fizică şi Recuperatorie. 

andrei alexandrescu culturism
andrei alexandrescu culturism
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite